Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

RABARBERIKOOK III

Küpsetised

RABARBERIKOOK III

Toidutare ajakirjandus
PrindiSoovita sõbrale
Pärmitainast rabarberikook. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
Tainas:
2 dl leiget piima
30 g pärmi
100 g suhkrut
100 g margariini
1 muna
soola
6 dl nisujahu
Kate:
2 dl rabarbrit
6 sl suhkrut
100 g hapukoort
2 kuni 3 muna
2 sl kartulitärklist
4 sl rosinaid (soovi korral)
Valmistusviis
Sega pärm leige piimaga vedelaks ja hoia senikaua soojas, kuni pärm hakkab vahutama. Lisa teised toiduained ja sõtku sitke tainas, mis käte küljest lahti lööb. Lase tainal 1 tund soojas kohas kerkida. Rulli tainas õhukeseks ja aseta ahjuplaadile, servad suru veidi kõrgemaks. Valmista kate. Sega väikesteks tükkideks lõigatud rabarber ja suhkur hapukoore, lahtiklopitud munakollaste ja kartulijahuga. Soovi korral lisa ka pestud ja nõrutatud rosinad. Viimasena lisa vahustatud munavalged. Tõsta täidis tainale ja küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks. Rabarberitükkide asemel võib kasutada ka tikri- või õunakeedist, sel juhul ära suhkrut lisa.
Serveerimisviis
Lisandid

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool