Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

RABARBARIKOOK X

Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
Tainas:
200 g margariini
noaotsatäis soola
200 g suhkrut
4 muna
1 dl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
300 g nisujahu
100 g kartulitärklist
Kate:
500 g rabarbrit
2 dl suhkrut
riivitud sidrunikoort
4 sl tuhksuhkrut
jahvatatud kaneeli
Valmistusviis
Hõõru margariin suhkru ja soolaga vahule, lisa ükshaaval vahustades munakollased ja hapukoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa munavahule. Viimasena lisa kõvaks vahustatud munavalged. Määri pool tainast võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud külmale ahjuplaadile ja eelküpseta 10 minutit. Siis võta ahjust välja ja kata rabarbritükkidega. Puista peale suhkur ja riivitud sidrunikoor. Tõsta lusikaga peale ülejäänud tainas ja küpseta ahjus veel 30-35 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane. Jahtunud koogile puista tuhksuhkru-kaneeli segu.
Serveerimisviis
Lisandid

KOMMENTAARID

pensionär 17.mai 2008 18:16
kartulitärklist soovitan panna rabarbarite hulka et täidis mitte liiga vedel ei tuleks ja alustaignasse sisse ei imbuks. Sel juhul muidugi ainult 2 spl kartulitärklist, mitte 100 g. Küsimus - on tõesti 4 muna vaja taignasse???
hehe kokk 19.mai 2005 15:36
minu melet üks väga hea kook aq mina jätsin kartulitärklise taiknast välja! see ei muuda mitte midagi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes