Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rabarberikook mandlikreemiga

Küpsetised

Rabarberikook mandlikreemiga

Toidutare Pereköök
PrindiSoovita sõbrale
Mure lehttainakook rabarberi ja mandlikreemiga. Valmistamisaeg määramata..
Retsept
400 g lehttainast
määrimiseks muna
Rabarbritäidis:
1 sl mett
300 g tükeldatud rabarbrit
2 sl suhkrut
kaneeli
Mandlikreem:
75 g võid
75 g suhkrut
1 sidrunit (riivitud koor)
1 muna
75 g jahvatatud mandleid
1 sl nisujahu
Purusegu:
55 g võid
1.5 dl nisujahu
2 sl suhkrut
1. Rulli lehttainas 24x24cm suurusele ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Tee ülejäänud tainast ääred, et rabarbrimass küpsemise ajal välja ei nõrguks. Pane 20 minutiks külma.
2. Sulata potis mesi, lisa rabarbritükid, suhkur ja kaneel. Kuumuta 20 minutit ja lase seejärel veidi jahtuda. 3. Torgi lehttainasse kahvliga augud ja küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit.
3. Purusegu jaoks haki toasoe või ja jahu ning lisa suhkur.
4. Mandlikreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa sidrunikoor ja lahtiklopitud muna. Sega hulka jahvatatud mandlid ja jahu ning määri kreem eelküpsetatud põhjale. Kata jahtunud rabarbriseguga ning raputa peale purusegu. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga