Küpsetised

ŠOKOLAADITORT III

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Internetist Autor: Toidutare
Šokolaaditort raberberiga.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
PÕHI: haki pähklid peenelt, sega suhkru ja sulavõiga ning suru lahtikäiva 24 cm vormi põhjale. Küpseta 10 minutit 180-kraadises ahjus. Jahuta. (Seda võid kuni 2 päeva varem teha). KREEM: Sulata šokolaad ettevaatlikult suures kausis vesivannis. Klopi rõõsk koor koos vanilliga vahule. Leota želatiinilehti külmas vees, siis lahusta kuumas alkoholis ja želatiinist väljapressitud vees. Kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss vesivanni kohalt ning klopi munakollased sulašokolaadi sisse. Lisa kuum želatiinisegu ning seejärel kiiresti koa vahukoor. Sega ühtlaseks ja läikivaks kreemiks. (Kuna siinkohal peab kiiresti tegutsema, siis kontrolli, et kõik vajalikud ained on käepärast ja toimingud tehtud: šokolaad sulatatud, vahukoor vahustatud, želatiin leotatud ja sulatatud (ent veel soe), munakollased tassis valmis. Kalla kreem jahtunud pistaatsiapõhjale ja pane hoolega kaetult järgmise päevani külmkappi. Želee: Päev enne pidu valmista rabarbriželee. Pane loputatud rabarber, suhkur ja vanill potti ning keeda seni, kuni rabarber on täiesti pudruks keenud. Vajadusel lisa veidi vett. Lahusta želatiinilehed külmas vees. Kui rabarbrid on keenud ja on veel soojad, sulata želatiin otse rabarbrisegus. Jahuta veidi ja siis määri tordile.
Serveerimisviis
Enne serveerimist libista kuuma noaga mööda vormi servi ja libista tort kiiresti, aga ettevaatlikult, vaagnale.
Lisandid
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa