Küpsetised

Napoleoni tort

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: ladybird Autor: ladybird
Maitsev küpsetis
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lehttaigen:
200 g võid
200 g nisujahu
0,5 tl soola
0,5 - 0,75 klaasi külma vett
Keedukreem:
100 g nisujahu
250 g suhkrut
0,5 spl tärklist
6 munakollst
1 l kuuma piima
1 tl vaniljesuhkrut
Valmistus:
Tordipõhjad:
1. Pane 2 spl võid kõrvale.
2. Ülejäänud või mulju 1,5 cm paksuseks. Pane mõneks minutiks külmkappi.
3. Sega sool jahu hulka. Lisa kõrvalepandud või (2 spl) ja vesi. Sega kuni taigen jääb tükki. Sõtku veel 5 min.
4. Puista lauale pisut jahu ja rulli taigen lahti.
5. Aseta taignale külmas olnud või ja tõsta taigna servad kahelt poolt vaheliti või peale.
6. Rulli pikuti nii, et või jaotuks ühtlaselt taigna vahele. Rullida tuleb ettevaatlikult, et või taigna vahelt välja ei pressiks. Kui selline äpardus peaks siiski juhtuma, puista katkenud kohale pisut jahu ja rulli edasi.
7. Pane taigen kolmekordselt kokku ja aseta 20 minutiks külma.
8. Rulli taigen teistpidi pikuti lahti. Pane uuesti kolmekordselt kokku ja aseta külma. Nii korda vähemalt 3 korda.
9. Taigen lõika neljaks tükiks ja rulli hästi õhukeseks.
10. Küpseta keskmises kuumuses põhjad valmis. Enne küpsetamist tuleb taigen tihedalt kahvliga läbi torkida. Tordipõhjad on valmis, kui nad servast tõstes ei paindu.
11. Pärast jahtumist kraabi kihid kahvliga üle - puru läheb vaja tordi kaunistamisel.
Kreem:
1. Sega jahu tärklisega.
2. Munakollased hõõru suhkruga läbi. Lisa jahu. Segu tee sellises nõus, millega saad pärast ka pliidil seda kuumutada.
3. Pidevalt segades vala peene joana juurde kuum piim. Piima ei tohi korraga palju valada - läheb tükki.
4. Kuumutada nõrgal tulel pidevalt segades, kuni kreem muutub hapukooretaoliseks. Jälgida, et kreem põhja ei kõrbeks.
5. Võtta tulelt, lisada vaniljesuhkur ja lasta jahtuda.
Tort:
1. Aseta tordipõhjad üksteise peale. Vahele pane kreem.
2. Peale kreem ja koogipuru.
3. Lase seista järgmise päevani.
NB! Võid tordi teha ka ostetud lehttaignast - valmib kiiremini ja mäkerdamist vähem.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiina 07.dets 2012 18:34
Hea kook, aga valmis lehttaignaga jäävad vahekihid ikkagi nätsked. huvitav kas mingit pehmema taignaga retsepti ka on?
liisu 28.jaan 2012 08:19
mitmele see kook mõeldud on?:;)
algaja 07.mai 2011 20:31
Keedukreem on super!
Merlin 06.mai 2011 08:54
Tegin täpselt retsepti järgi keedukreemi, lehttaigna ostsin poest. Vahele panin haput mustsõstramoosi ühele kihile. Mees kiitis väga, et just see õige, tema meie peres suur napoleoni sõber. Tema lemmikkook. Teen tema juubeli puhul seda väga palju, 4x kogus. Kokku 2 suuurt kooki. Aitäh
catyy 18.veeb 2011 07:33
Kuna keedukreem tundus natuke magus olevat, siis jagasin kogu kreemi poolkes ning ühe osa segasin läbi sidruni mahlaga.Korda mööda lisasin kreemi kihtidena. Super hea!
riina24 20.jaan 2011 18:05
täiega hea kook üks mu lemmikuid
Bretsu 18.juuni 2010 12:49
Selline keedukreem pole üldse nii hea, kui teistmoodi valmistatud. http://www.toiduta-
re.ee/retseptiraama-
t.php?id=352241
Selle retsepti järgi tehtud keedukreem on parim!
Aniil 08.juuni 2010 21:22
Panin ühe kihi vahele hoopis pohlamoosi... kuid kook tuli minu jaoks siiski liiga magus.
Laura 29.apr 2010 15:12
kas munakollane ja suhkur tuleb vahustada ka? mina vahustasin...nii jääb parem
Epp 11.mai 2009 16:42
kõige lihtsam on teha lehttaignaplaati-
dest, mis küpsetad ära (ei rulli, ei lõika, ei mässa, lased 15 minutit sulada ja ahju) Pärast rebid plaadid kaheks, ülemine ja alumine kiht eralduvad kergesti ja paned vahukoort vahele.Mina lisasin vahukoorele vahustamise ajal suhkrut, vaniljesuhkrut ja natuke riivitud sidrunikoort. Vahukoor alumiseleplaadile, teine plaat peale.Kui raatsid oodata, lase natuke seista, aga muidu pole vaja.Megahea, tõelina "vanaema maitse".
vmustankin 28.märts 2009 12:12
Keedukreem on aus.
NurrMarta 28.dets 2008 11:17
anka65, kui taigna koostisainete kaalud kokku liita, siis peaks see olema ca 500g vailmiataigent :) Ja kihtide arvu kohta on valmistamisõpetuses viide, et jagada taigen neljaks osaks ja siis rullida õhukeseks. Nii et neli kihti peaks olema.
anka65 28.dets 2008 10:11
kui palju seda poestostetud lehttaigent peab olema ja mitu kihti sellest saab?
tibu83 16.juuli 2006 17:41
Well done!
pealikpikk 21.apr 2006 17:22
Korduvalt järgi proovitud, külalised peavad seda juba mu firmaroaks. Sellega läheb küll palju aega (Arvestage nelja tunniga!) ja vaeva ka kõvasti, aga tulemus on seda väärt, kõige parem teadaolev kook kogu minu pere arvates, proovige kindlasti!
õnneseen 25.veeb 2005 21:57
väga maitsev! pärast paljukordseid tegemisi lisasin vahelduseks keskmise kihi vahele mustsõstramoosi-
andis veidi särtsu juurde
eketriin 24.veeb 2005 16:05
Kõige parem tort! Vala kreem kahte nõusse ja lisa ühele kakaod .Pane pruuni ja valget kreemi korda mööda ja tort saab veel maitsvam.Soovitan soojalt!!
taims 19.nov 2004 20:40
nendel tortidel võiks juures olla ka pilt, missugune ta välja näeb?
1