Küpsetised

Liivaküpsised

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Maitsvad küpsised.
Kogus: 1 portsjon
Esmalt klopi või kausis puulusikaga pehmeks.
Lisa suhkur, sõelu juurde jahu ja manna.
Sega puulusikaga ühtlaseks, lõpus sõtku käte abil täiesti ühtlaseks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual paksuks 20 cm kettaks ja tõsta see 20 cm läbimõõdulise ja 3 cm sügavusega lahtikäiva pirukavormi põhjale.
Suru tainas tugevasti vormi vastu.
Torka kahvliga üleni auguliseks - muidu liivatainapõhi kerkib küpsemisel.
Küpseta 60-70 minutit 150-kraadise ahju keskosas, kuni liivaküpsis on helekollane ja keskele vajutades kõva tundub.
Võta vorm ahjust välja ning markeeri noaga kook 12 sektoriks.
Lase vormis jahtuda ja alles seejärel lõika liivaküpsis 12 sektoriks.
Puista peale kuldset suhkrut ning säilita õhukindlas karbis.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
:) 30.mai 2013 22:31
Palju jahu ja mannat sa rohkem panid?? To Kersti
Kersti 02.sept 2011 17:14
Tegin neid eile esimest korda. Väga hea ja lihtne retsept. Taignasse panin hulga jahu ja mannat juurde, kuna jäi muidu väga rasvaseks. Rullimise asemel tegin väiksed pallid, mis pärast plaadi peal laiaks vajutasin. Küpsemisaeg ehmatas täitsa ära alguses, kuid mul tahtsid nad ahjus olla üle poole vähem, valmis said umbes nii 10-15 minutiga 200kraadises ahjus. Muidu tulid superhead ning teen teinekordki!:)
katii 12.veeb 2005 19:16
ei no p'ris hea seda mul just vaja oligi ;P
1