Küpsetised

Kreemjas rabarberipirukas

Keskmine hinne: 4.07 Allikas: 100 rooga
Kardemon, kaneel ja fariinsuhkur annavad mahlasele pirukale mõnusa maitse. Soovi korral serveeri küpsetist vahukoore või vanillijäätisega.
Kogus: 8 portsjonit
Sulata ja jahuta või. Sega jahu, küpsetuspulber, fariinsuhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks.
Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma. Seejärel küpseta 200° juures 10 minutit. Koori ja tükelda rabarberid. Sega omavahel rabarber, fariinsuhkur, kaneel, kardemon ja jahu, laota eelküpsetatud põhjale. Mikserda munakollased heledaks vahuks, sega vahustamata koorega ja vala vormi. Küpseta veel 30 minutit.
Kate peab jääma pehme ja kreemjas. Lase enne serveerimist jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata. 
 
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nomnom 19.juuni 2014 13:56
Olen seda kooki teinud 10000000 korda ja minu perele see väga maitseb.. Tänan inimest kes selle koogi retsepti välja mõtles!!!!!!!! 1000000 tänu.. Teen seda veel ja veel!! :D
uffa 14.juuni 2012 17:08
väga hea! ainult 2 tl suhkurt panin vahukoorele juurde - ja oli paras, tegelikult arvan, ka ilma oleks sama hää olnud. teen veelgi!;)
Musamari 05.juuni 2012 22:51
Väga väga hea kook!
Margit 18.nov 2011 11:41
Super lemmik. Parim ongi, et pole liialt magus ja jääb mõnusalt kreemjas. Kasutan veel vahukoore asemel piima või kohvikoort. Vaniljejäätisega vastupandamatu.
pangatibi 21.mai 2011 15:23
Minu kõige lemmikum rabarberikook. Teen seda iga aasta niipea kui esimesed rabarberid kuskilt kätte saan. Et ei oleks liiga hapu lisan alati vahukoore sisse ka 3-4 spl suhkrut ja pärast ahjust välja võtmist raputan pealt vähese suhkruga üle. Soovitan proovida!
rele 20.juuni 2010 14:21
Üli hea kook! Meie pere lemmik! Minu jaoks on kõike täpselt paras. Kõrvale magusat jäätist ja oehh...
Kristi 15.juuni 2009 20:03
väga hea kook oli, ainult suhkurt mu meelest vähe ja koort vb peaks ka ikkagi veidi vahustama, algul jäi veidi vedel, aga muidu üks parimaid kooke, mida teinud olen :)
Anka5 01.juuni 2008 10:38
Meile see kook ei maitse, kuigi lisasin kõvasti rohkem suhkrut kui retseptis ette on nähtud.
lehmiine 29.mai 2008 10:56
Mina riputasin valmis koogile tavalist suhkrut peale ja aitas süüa küll, aga õigem oleks ikka täidisele lisaks fariinisuhkrule mingi detsiliiter tavalist suhkrut ka panna.
NurrMarta 29.mai 2008 10:33
Mulle tundub ka, et poole kilo rabarberi ja lisaks veel täidise magustamiseks on 1dl fariinsuhkrut vähevõitu. Võib-olla peaks sel juhul tuhksuhkruga üle kuhjama :) ?
lehmiine 26.mai 2008 11:26
Suhkrut on täidises liiga vähe.
1