Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Šokolaaditort II

Küpsetised

Šokolaaditort II

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Šokolaaditort rabarberiga.
Retsept
portsjonile
Muretainapõhi:
150 g nisujahu
75 g suhkrut
100 g võid
1 muna
veidi vanilliekstrakti
veidi riivitud sidrunikoort
Rabarberikompott:
400-500 g kooritud ja tükeldatud rabarberit
4 dl vett
150 g suhkrut
1 tk vanillikauna
veidi riivitud sidrunikoort
Kakaosegu:
2 muna
150 g suhkrut
2 sl kakaopulbrit
1 sl vanillsuhkrut
40 g nisujahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
60 g sulatatud võid hiljem lisamiseks
Valge šokolaadikreem:
3.5 dl 35%-list rõõska koort
125 g valget šokolaadi
2 munakollast
veidi Grand Marnier apelsinilikööri
Valmistusviis
Muretainapõhi:
Sega kõik ained ning pane tainas vähemalt pooleks tunniks külma.
Rabarbrikompott:
sega vesi, suhkur, vanill ja sidrunikoor ning keeda 5 minutit.
Lisa rabarbritükid, kuumuta keemiseni ja jahuta kohe!
Kakaosegu:
Klopi munad suhkruga heledaks vahuks.
Sega ettevaatlikult juurde kakaopulber, jahu, vanillsuhkur ja küpsetuspulber.
Valge shokolaadikreem:
Sulata shokolaad vesivannis.
Sega juurde munakollased, soovi korral ka veidi apelsinilikööri.
Lisa vähehaaval kergelt vahustatud rõõsk koor.
Tordi valmistamine:
Rulli muretainas lauale ja vooderda sellega rõngasvormi põhi ja servad.
Nõruta rabarbrikompott ja sega koos sulavõiga kakaomassi hulka. Kalla vormi.
Küpseta 180º C juures ahjus 35 minutit. Lase jahtuda.
Kalla jahtunud koogile valge shokolaadikreem.
Hoia järgmise päevani jahedas.
 
 

KOMMENTAARID

jaan1997 03.veeb 2005 18:55
ja maitsega
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga