Küpsetised

Põhjata suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.49 Allikas: ajakiri Naised Autor: Raili Mikk
Lihavaba, kuid toitev köögiviljapirukas.
Kogus: 6 portsjonit
Lõika suvikõrvits peenteks viiludeks, haki sibul. Klopi munad lahti, lisa õli, jahu ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku sibula ja suvikõrvitsaga. Kalla ahjuvormi ja küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Seeneline 11.juuli 2017 21:11
Unustasin mainida, et suvikõrvitsa riivin, mitte ei lõika viiludeks.
Seeneline 11.juuli 2017 21:07
Mina teen poole koguse ehk 3 portsjonit. Suvikõrvitsat panen vähem u 300-350 g ehk 1 keskmine suvikõrvits. Ja juustu panen rohkem, kokku u 100 g - osa taignasse ja osa peale. Ja pigem sobib maitsekam juust gouda, parmesan vms, mitte Atleet. Muud komponendid nagu retseptis.
Milaja 05.aug 2016 09:58
Muna asendan peenelt riivitud eelmise aasta toore kartuliga ja natuke rohkem nisujahu. kartul annab parema maitse ja tärklis seob.Kabatcokki roogadesse lisan muskaatpählit ja kurkumit.Riivjuustu panen rohkem ja lisan natuke parmesani laadsed juustu ka.Mugulsibulale lisakks lisan murulauku. Selliste pannkookidega petsin mehe ära kes vihkab suvekõrvitsat. Ta arvas, et koogid on seentest. Hi-hi. Ja vahest segan taignasse sulanud kookosõli, siis ei saa tõesti aru millest kook tehtud.
efkin 07.sept 2014 15:32
Mina panin poole rohkem riivjuustu kui ette nähtud, lisasin üsna ohtralt ka singitükikesi, peterselli. Sibulat ei pannud (ei maitse lihtsalt), selle asemel panin paar küüslaugu küünt. Ahjus oli pea poole rohkem kui ette nähtud ja külmalt süües oli väga maitsev!
Riina 22.aug 2014 17:45
Väga hea! Panin rohkem juustu ja vähem õli, lisasin veits küüslauku, küpsetasin kauem.Jama on see, et söön rohkem, kui tervislik oleks :D
Siiri Kirikal 23.sept 2013 11:17
Toidutares kuuluvad taimetoitlastele-
rubriigi alla road, mis ei sisalda liha, küll aga piima, mune jne. Ehk siis tegemist ei ole veganitele mõeldud roogadega.
klaabu 23.sept 2013 10:13
väga maitsev tuli! kuigi taimetoitlastele see muidugi ei sobi, kuna muna ja juustu nimelisi taimi on suhteliselt keeruline leida :)
siirikirikal 25.sept 2012 10:37
Ei, suvikõrvitsat ei koorita.
Kristiane 24.sept 2012 20:44
Kas suvikõrvitsa koorite ära enne viilutamist?
eve 22.sept 2012 17:38
on tõesti maitsev pirukas. Tegin väikesed omapoolsed muudatused: ei seganud kõiki koostisaineid kokku, vaid ladusin kihtidena (suvikõrvits-kergelt praetud sink ja sibul, maitsestasin peterselliga- riivjuust- suvikõrvits- riivjuust ja valasin üle muna-jahu-hapukoore seguga, õli lisasin hästi veidi taigna vedeldamiseks).
tibi 19.aug 2012 19:42
See on superhea pirukas, söövad isukalt ka need, kes muidu suvikõrvitsast lugu ei pea. Mina lisan alati ka singitükke ja juustu panen sisse rohkem ning peale ka hulga :) Õli panen ka natuke vähem, ei asenda millegagi. Kuumalt ei seisa koos jah, rohkem nagu vormiroog, aga külmalt seisab päris hästi koos :)
tyuts 08.veeb 2012 13:15
Lisasin ka natuke singitükke. Samuti vähendasin natuke õli kogust, kuid ei asendanud seda millegagi. Maitselt tuli väga hea, kuid natuke liiga vedel jäi (võib-olla on viga minus, kuna ei suuda oodata ja lasta toidul jahtuda).
Janza 26.okt 2011 13:50
Lõpuks leidsingi enda pikka aega seisnud suvikõrvitsale suurepärase retsepti. Tõesti väga maitsev tuli ja põhiline, et lihtne valmistada. Kindlasti teen veel!
Nele 02.aug 2011 13:19
ma panin 0,25 dl õli , ülejäänud vesi . Kasutasin kadaka riivjuustu ja kabat?okki riivisin . Olen teinud ka retsepti järgi aga esimene variant tunduvalt etem ;)
picapica 23.juuli 2011 22:05
Mina asendasin sibula küüslauguga, 1dl õli asemel 0,5dl õli ja samapalju piima, 100g juustu. Kuna kapis oli tops kodujuustu ning umbes 300g hakkliha, lisasin needki. Lisaks suts tilli ja korralik peotäis peterselli. Ahjus oli umbkaudu 40 minutit, sai ilus kuldpruun küll. Tulemuseks imehea ning (vaatamata hakklihale) väga kerge pirukas. Arvan, et lihata originaalvariant on ka maitsev, seega soovitan küll :)
Lilitha 03.okt 2010 19:01
Proovisin ära ja tegin ka singiga, aga paraku sellisel kujul mulle eriti ei maitsenud. Ma ei armasta sinki ja vorsti, küllap siis sellepärast.Kuigi järgmisel päeval meeldis juba rohkem. Tookord mõtlesin, et kanaga võiks parem tulla ja täna proovisin sellega, õli panin ka poole vähem.Vaatasin, et siin kirjutajatest ka Trinsu nii teinud. Loodan, et see variant maitseb mulle rohkem, sest teised selle piruka koostisosad sobisid hästi kokku :)
laste emme 16.sept 2010 22:24
Mina lisasin 1 paki pitsakatet ( e siis vorsti-singitükke) alla põhja ladusin veel 1 kihi viilutatud kartuleid.... jumalik:) Kõik peres sõid ja kiitsid, kindlasti teen veel:):P
käula 16.sept 2010 17:12
mina panin lisaks kukeseeni ja peterselli. tõesti, jumalikult hea.
kraakjalg 12.sept 2010 15:06
Tegin ka pool kogust seda pirukat, juustu raputasin peale ka veel ühe paraja kihi ning väga maitsev tuli :) Kasutasin täisterajahu tavalise nisujahu asemel, muidu jälgisin retsepti.
topolina 31.aug 2010 19:06
Tõepoolest on tegu hea asjaga. Mina lisasin veel natuke tükeldatud kirsstomateid ja ühe riivitud porgandi. Tegin aga kõike pool kogust, sest valmistasin toitu kahele inimesele, mitte kuuele.
tammekad 23.aug 2010 20:42
päris mõnus roog vahelduseks. panin natuke rohkem juustu ja natuke sinki lisaks. Küpsetasin umbes 40 minutit kuni sain mõnusalt krõbeda toidu..
Hindaja 22.aug 2010 00:17
Pirukas on küll suurepärane- mahlane ja maitsev, kuid jääb arusaamatuks, miks peab sinna sisse terve detsiliitri õli kallama, kui selle võib väga edukalt ka piimaga asendada. Proovisin mõlemat moodi- maitse ega konsistents ei muutunud mitte üks raas, nii et ei tasu pirukat õlisse uputada :) Võiks lisada nt 0,25 dl oliiviõli, sellest piisab täiesti. Küpsemisaeg on tõepoolest umbes poole pikem kui retseptis ettenähtud pool tundi. Ta tuleks pealt ikka kenasti krõbedaks lasta;)
kiisuke35 18.aug 2010 09:00
Tegin ka seda pirukat, väga hea oli. Lugedes eelnevaid kommentaare, lisasin kohe ka sinki ning paprikat, peale raputasin riivitud juustu. Lsaks soolale ja piprale lisasin taignasse ka Persilade maitseainet ning väga hea tuli. Isegi poeg, kes suhtus algul teatava eelarvamusega, ütles, et väga hea ning millal jälle teed.
katsetaja 16.aug 2010 08:43
väga hea! lisasin 400g kanafileed (selle arvelt vähendasin natuke suvikõrvitsa kogust) ja õli panin poole vähem. ilma lihata jääks ilmselt veits lahjaks, aga kindlasti läheb kordamisele! isegi mees, kes muidu sellise toidu peale nina krimpsutab, võttis juurde;)
Koogiküps 14.aug 2010 23:06
Unustasin lisamast, et kasutasin rukkijahu, väga hea tuli. :)
123