Küpsetised

Küpsetatud lambaliha

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: Eesti Autor: Toidutare
Ahjus küpsetatud lambaliha.
Valmistusaeg: üle 60 min

u 2 tundi.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Pane ahi sooja 175º C peale. Puhasta, kuivata liha. Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Tee lihale mõned sisselõiked ja torka küüslaugutükid sisse. Sega sool, pipar ja rosmarin ning hõõru praetükk seguga. Tõsta lihe kuumakindlasse vormi või ahjupannile. Torka lihatermomeeter paksemasse osasse. Küpseta 175º C juures, ahju alumises osas. Kui termomeeter näitab 70 º, jääb liha seest roosaks, 75º C -ga küpseb täielikult läbi. Valmis praad tõsta lõikelauale, kata fooliumiga ja lase järelvalmida u 15 minutit. Samaaegselt võib valmistada kastme.
Kaste:
Sega jahu vähese külma veega ja vala potti, kuumuta keemiseni, lisa puljong. Keeda kastet tasasel kuumusel u 5 minutit. Lisa rõõsk koor ja maitsesta soola, pipra ja maitseainetega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tsonn 04.jaan 2006 23:45
Oh lambaliha! Pakuks välja oma paranduse.Lambaliha pikiks kuivatatud ploomi sees oleva küüslauku küünega ning määriks tüümiani-või seguga sisse enne praadimist(lisaks ka suhkrut segusse et välimus tuleks kuldsem) ja kastme teeks praeleemest millele on lisatud kadaka marju,rõõska koort ja sinepit.Super.
mullik112 19.nov 2005 13:15
Veike märkus: kui küüslauk ära jätta saab hiilgava tulemuse ka piparmündi ja rosmariini seguga.
1