Küpsetised

Lihtne rabarberikook

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: erakogu
Kõige lihtsam rabarberikook.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa jahu ning sega läbi. Kalla tainas võiga määritud ja riivsaia või mannaga üleriputatud 24 kuni 26 sm läbimõõduga vormi.

2. Taina pinnale laota õhukesteks viiludeks lõigatud rabarber. Peale riputa suhkrut ja soovi korral kaneeli.

3. Küpseta 175° juures ahju alumisel siinil umbes 30-40 minutit, temperatuur ja valmimisaeg oleneb ahjust).

4. Kook on valmis, kui sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase veidi jahtuda ning puista peale tuhksuhkrut. Sama kooki võib teha ka õuntega.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sonja 20.juuni 2014 22:51
Ma ei saa aru, mida siin kiidetakse. See kook on kõige lihtsam ja igavam SAI! Ja megakuiv. Kiitjad ei ole vist head kooki saanud :D
kristiina 09.juuni 2014 16:31
ma ei saa aru mis suuruses see vorm peab olema kas 24 cm
Katz 06.juuni 2014 19:19
SOOVITAN VÄGA SEDA RETSEPTI! Mina lisasin rabarberile ka sokolaadinööpe!
välly 25.mai 2013 17:01
tegin ka siis ja ülihea, julgen soovitada ;)
Marie 14.aug 2012 15:41
Väga väga maitsev kook. Proovin veel õuntega ka järgi.
Mammu 22.juuli 2012 19:10
Panin just kooki ahju....lõhn on ülemõistuse kui hea! Tegin veel topeltkoguse taigent ja terve suuur ahjuplaat on kooki täis. Panin lisaks rabarbarile kompotikirsse ka sisse! Kook tuli SUPER! :) Aitäh meelde tuletamast vana ja head retsepti!
Joonatan11 03.juuni 2012 19:21
Väga hea!
reena 01.juuni 2012 22:42
no tegin ka ära,isegi süüa kõlbas:))Tegelikult oli plaan hoopis midagi muud teha,aga need komponendid olid kättesaadavad ja pealegi ei ole taignaga eriti mäsu..:)mämm mämm
Ilse 30.aug 2011 20:51
Olen seda kooki juba aastaid teinud nii õunte kui ka rabarberiga, alati hea ja saab kiiresti valmis:Y
Vaike 17.juuni 2011 19:47
Otsin just praegu midagi lihtsat homseks, hakkas meeldima "tagurpidi" variant, kuna pole veel seda proovinud, Üritan homme teha, ehk tulebki mõnna!
Ell 17.juuni 2011 15:08
Segasin rabarberid taignasse ja pärast natukest aega ahjus olemist lisasin peale värskeid oma aia maasikaid. Äärmiselt lihtne ja kiire, maitselt super!
Kaidi 12.juuni 2011 19:03
Sama kook 3 hanemunaga tuleb väga ilus kollane. Mahult väga hea suurele plaadile.
Carolina 23.mai 2011 21:21
Sai ka just kook valmis,väga hea ikka sai,panin 3 muna kuna polnud rohkem ja ikka väga hea
Maarja 21.mai 2010 16:00
Sarnane retsept kuulub ka minu lemmikute hulka, enamasti kasutan seda õunte või ka ploomidega. Koostisainete vahekorrad on minu retseptis natuke teised - 2 muna kohta klaas suhkrut ja klaas jahu, hea magus kook tuleb. :) Ja üldiselt olen seda teinud tagurpidikoogina (õunad alla, tainas peale). Sel nädalavahetusel kavatsen proovida ka rabarberiga...
Mari 16.mai 2010 19:32
Mõnus, lihtne ja hea kook. Ainult et munakollase ja -valge vahustasin eraldi (jahu siis kollase sisse ja siis lisasin vahustatud valge).
ave 22.mai 2009 19:29
lapsepõlv tulem meelde, kui sellist kooki teha ja süüa....ime hea nii rabarberi kui ka kõik võimalike marjade ja puuviljadega.
Tere 19.mai 2009 17:03
:Y Väga hea on jahh !
appimari 07.jaan 2009 23:24
minu lapsepolve retsept opetasin enda lapsele ka vaga hea
appimari 30.aug 2008 00:27
Tegin tana ja vaga hea ja kerge teha:)
kommionu123 25.aug 2008 21:37
Tegin õuntega. Lisasin otse tainasse ka rosinaid ja kook tuli väga hea!
meggy 21.mai 2008 21:44
küpsetasin, hea tuli. panin natuke küpsetuspulbrit ka , kuigi sellise biskviidipõhja puhul pole sel vist vajadust.
Liisamaria 09.mai 2008 12:01
Mina lisasin rabarberitükid otse taignasse. Küpses natuke kauem, aga vaeva vähem ja oli väga maitsev.
Nurr 04.mai 2008 17:29
Proovime Järgi. :)
1