Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Ruth Maahärra retsept
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev vormiroog.
Retsept
portsjonile
1 pakk külmutatud herneid ja porgandeid
5-8 keskmist kartulit
150 g riivjuustu
150 g külmsuitsupeekonit või pitsasinki
200 g hapukoort
30 g võid või küpsetusmargariini
1-2 küüslauguküünt
1 dl vett
maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
Valmistusviis Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ja tahenda majapidamispaberiga . Lisa hapukoorele purustatud küüslauguküüned, riivjuust ja veidi vett. Maitsesta soola ja ning pipraga ning sega viilutatud kartulitega. Tõsta võiga määritud ahjuvormi kiht hapukoorega segatud kartuleid, kiht porgandi-herne segu, tükeldatud suitsuliha, uuesti kiht porgandi-herne segu ning kiht hapukoorega segatud kartuleid. Pane kõige peale 2-3 viilu suitsuliha või mõned killud võid. Tõsta vorm 200 kraadi eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni see on pealt isuäratavalt kuldkollane ja seest küps.    

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga