Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Ruth Maahärra retsept
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev vormiroog.
Retsept
portsjonile
1 pakk külmutatud herneid ja porgandeid
5-8 keskmist kartulit
150 g riivjuustu
150 g külmsuitsupeekonit või pitsasinki
200 g hapukoort
30 g võid või küpsetusmargariini
1-2 küüslauguküünt
1 dl vett
maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
Valmistusviis Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ja tahenda majapidamispaberiga . Lisa hapukoorele purustatud küüslauguküüned, riivjuust ja veidi vett. Maitsesta soola ja ning pipraga ning sega viilutatud kartulitega. Tõsta võiga määritud ahjuvormi kiht hapukoorega segatud kartuleid, kiht porgandi-herne segu, tükeldatud suitsuliha, uuesti kiht porgandi-herne segu ning kiht hapukoorega segatud kartuleid. Pane kõige peale 2-3 viilu suitsuliha või mõned killud võid. Tõsta vorm 200 kraadi eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni see on pealt isuäratavalt kuldkollane ja seest küps.    

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga