Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Küpsetised

Kartuli-köögiviljavorm

Ruth Maahärra retsept
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev vormiroog.
Retsept
portsjonile
1 pakk külmutatud herneid ja porgandeid
5-8 keskmist kartulit
150 g riivjuustu
150 g külmsuitsupeekonit või pitsasinki
200 g hapukoort
30 g võid või küpsetusmargariini
1-2 küüslauguküünt
1 dl vett
maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
Valmistusviis
Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ja tahenda majapidamispaberiga .
Lisa hapukoorele purustatud küüslauguküüned, riivjuust ja veidi vett.
Maitsesta soola ja ning pipraga ning sega viilutatud kartulitega.
Tõsta võiga määritud ahjuvormi kiht hapukoorega segatud kartuleid, kiht porgandi-herne segu, tükeldatud suitsuliha, uuesti kiht porgandi-herne segu ning kiht hapukoorega segatud kartuleid.
Pane kõige peale 2-3 viilu suitsuliha või mõned killud võid.
Tõsta vorm 200 kraadi eelkuumutatud ahju ja küpseta, kuni see on pealt isuäratavalt kuldkollane ja seest küps.
 
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool