Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Täidetud suvikõrvits

Küpsetised

Täidetud suvikõrvits

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Hakkliha-muna-riisi-seenetäidisega ahjus küpsetatud suvikõrvitsad.

Ahjus küpseb 20-25 minutit + ettevalmistus.

Retsept
portsjonile
1 keskmine või 2-3 noort väikest suvikõrvitsat
150 g suitsupekki
500 g taist sea- või lambahakkliha
2 muna
120 g poolpehmeks keedetud riisi
150 g võis praetud hakitud seeni
veidi tomatipüreed
soola
200 g hapukoort
Valmistusviis
Täitmiseks kõige sobivamad on noored zucchinid, kuid täita võib ka teisi suvikõrvitsaid.
Kõrvits pesta ja lõigata pikuti pooleks või põigiti 2-3 tükiks.
Eemaldada pehme viljaliha koos seemnetega, kuid nii, et põigiti lõigatud tükkidele jääks põhi alla.
Täidise valmistamiseks sulatada hakitud pekk, lisada hakkliha ja kuumutada veidi.
Lasta jahtuda ning segada munade, riisi, tomatipüree ja hakitud seentega.
Maitsestada soolaga.
Kõrvitsapooled täita, asetada pannile, valada peale koor, puistata veidi soola ja küpsetada praeahjus 20-25 minutit.
Teises variandis valmistatakse täidis võis hautatud seentest, munast, piimas leotatud saiast ja võist.
Maitsestatakse hakitud estragonilehtedega.
Serveeri kohe pärast valmistamist.

KOMMENTAARID

Heli 09.okt 2009 18:59
tegin, ei pannud suitsupekki vaid oliiviõli. ja tavalist kodust hakkliha.. väga maitsev oli !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree