Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Hapukapsaroog

Küpsetised

Hapukapsaroog

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Ungari roog. Hapukapsa hautis sealiha, suitsuribi, suitsuvorsti, riisi, muna ja seajalgadega. Ahjus küpsetatav vormiroog.
Retsept
portsjonile
1 kg hapukapsast
veidi suhkrut
200 g riisi
lihapuljongit
150-200 g sealiha
5 dl hapukoort
3-4 muna
150 g suitsuribi
300-400 g suitsuvorsti
1 kg seajalgu
värsket sealiha
soola
searasva
Valmistusviis
Hapukapsad maitsestada suhkruga ja hautada rasvas pehmeks.
Riis pesta ja keeta puljongis valmis.
Sealiha lõigata väikesteks tükkideks ja moorida.
Soovi korral maitsestada paprikapulbriga.
Munad keeta.
Rasvaga määritud vormi panna kiht kapsast, sellele kiht riisi, ribadeks lõigatud suitsuribi, vorstiviile, munaviile, mooritud sealiha.
Kasta hapukoorega ja laduda samuti järgmised kihid.
Lõpuks panna nõusse tükeldatud keedetud seajalad ja sellele viimane kiht kapsast.
Valada üle hapukoorega ja küpsetada pool tundi praeahjus.
Lauale andmisel asetada kapsale värsket praetud sealiha.
 

Märksõnad

hapukapsaroog

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool