Küpsetised

Schwarzwaldi tort

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: Talvetoidud Autor: Pille Enden
Taevalik kooslus šokolaadist, kompotikirssidest ja vahukoorest.
Valmistusaeg: üle 60 min

55 minutit + 35–40 minutit ahjus + 3 tundi külmas

Kogus: 1 portsjon
Põhja valmistamiseks sulata šokolaad kuumaveevannil. Vahusta või tavalise ja vanillsuhkruga. Sega võivahu hulka munad, sulašokolaad ja piim. Ühenda jahu tärklise, küpsetuspulbri ja jahvatatud mandlitega. Lisa kuivained või-munavahule ning sega ühtlaseks tainaks. Pane see küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180kraadise ahju allosas 35–40 minutit. Tõsta ahjust ja lase jahtuda. Võta põhi vormist ja lõika kolmeks kihiks. Niisuta alumist kihti 2 sl kirsiviinaga.
Nõruta kompotikirsid, säilitades vedeliku. Tõsta 16 ilusat marja kaunistamiseks kõrvale.
Sega tärklis 6 sl kompotivedelikuga. Aja 3 dl kompotivedelikku koos 2 sl suhkruga tuliseks, lisa tärklisesegu ja kuumuta segades keemiseni. Lisa kirsid ja tõsta tulelt.
Aseta tordivormi äär alumise põhjakihi ümber. Lao põhjale pool kirsisegust. Vahusta 5 dl koort 2 sl suhkruga. Tõsta pool vahukoorest kirssidele. Pane peale keskmine põhjakiht ja immuta 2 sl kirsiviinaga. Laota peale ülejäänud vahukoor ja kirsid. Tõsta peale viimane põhjakiht ningimmuta kirsiviinaga. Pane tort 3 tunniks külmkappi.
Samal ajal tükelda kaunistuseks mõeldud šokolaad ja sulata kuumaveevannil. Määri õhukese kihina küpsetuspaberile ja lase tahkuda.
Kui 3 tundi saab täis, vahusta 3 dl vahukoort 1 sl suhkruga. Kata külmast võetud tort pealt ja külgedelt vahukoorega. Tõsta peale kõrvale pandud kirsid ning kaunista šokolaadiplaadist murtud laastudega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sandy 17.veeb 2014 07:47
You put the lime in the concuot and drink the article up.
Rille 06.nov 2012 23:01
Sai ka täna seda torti tehtud. Mässamist oli omajagu, aga see kõik oli seda väärt. Kõik sõid ja kiitsid. Teen kunagi kindlasti veel.
Annika 01.sept 2012 18:17
Aga kui see seisab üleöö , kas see vahukoor ei muutu vesiseks?
hoochey 01.apr 2012 13:20
Mulle ka väga maitses, mida kauem "tõmmata" saab, seda paremaks maitse muutub. Ilus ja hea. Läheb ka kordamisele kindlasti kunagi ;)
Kati37 25.veeb 2012 22:49
Väga mõnus ja eriti mahlane kook! Minu arust piisab ka 6 dl vahukoorest (ma panin 7 dl, aga tõesti piisaks vähemast). Suhkru koguse võiks aga samaks jätta. Immutasin põhju jõhvikaviina-
kirsikompoti seguga. Tumeda ?okolaadi ja jahvatatud mandli asemel panin piima?okolaadi mandlitükkidega (suhkrut 2 dl). Väga head jäid mandlitükid ;) Kindlasti teen teinekordki! :)
erika 24.veeb 2012 23:03
?okolaad, või, mandlid, kirsid, vahukoor = 10? lisaks siis jahud, munad, elekter jms. 100g ?okolaadi kaunistusest jäi üle. aga muidu hea.
miki 31.dets 2011 14:21
teen ka, nii hea paistab tulema.
terc 23.dets 2011 18:55
Hakkan ka homme tegema. Koostisained juba ootavad oma aega.
vanaema 21.dets 2011 15:19
Hakkan tegama lastelastele jõuluks.
Kriss 21.dets 2011 14:55
Tegin selle tordi oma sünnipäevaks. Kõik kiitsid. Tuli välja mahlane ja suure hulga vahukoorega :) Anti luba, et võin seda torti teinekordki teha. Soovitan soojalt, kooki aga külmalt :P
1