Küpsetised

Tavariisika-maksavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Tavariisika-maksavorm odratangu või riisiga.
Kogus: 1 portsjon
Keeda tange umbes 10 minutit soolaga maitsestatud vees.
Lisa piim ja jätka hautamist tubli pool tundi, kuni puder on tihenenud.
Peenesta sibul ja seened.
Pruunista seeni algul kuival pannil, siis lisa rasv ja sibul ning jätka pruunistamist.
Sega pudrusse seene-sibulasegu ja kõik ülejäänud ained.
Kalla segu õlitatud vormi ja küpseta 175°C juures praeahjus umbes tund aega.
Soola lisa vaid siis, kui kasutad värskeid riisikaid.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
el 09.aug 2011 14:15
Edka, ega Sa kohemata tavariisika ja tavavaheliku kohta käivat teavet segi ajanud? Tavariisikas on minule teadaolevalt endiselt heade söögiseente nimistus (loomulikult tuleb enne kupatada). Küll aga kuulus varem söögiseente hulka, ent enam ei soovitata süüa tavavahelikku, mis põhjustab mõnedel inimestel imuunpatoloogilisi muutusi. Tavavahelikku halva mõju teket iseärnis viimasel aegadel arvatakse olevat käsikäes tsivilisatsioonihai-
gustega - üldiste immuunsusnihete, toiduallergiaga jms.
siirikirikal 09.aug 2011 13:47
Kupatatud riisikad pole mürgised, küll aga enamik nende sortidest on seda värskelt. Kuuseriisikatest tuleb pikemalt juttu septembrikuu Oma Maitses. Soovitan lugeda.
edka 08.aug 2011 20:51
minu teada on tavariiskad loetud mürgiseenteks ja süüa enam ei soovitata
1