Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pilvikulasanje

Küpsetised

Pilvikulasanje

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev seenelasanje
Taimetoitlastele
Retsept
portsjonile
2 spl Õli
1 tk Sibul
1 l Pilvik (tükeldatud)
3 spl Jahu
4 dl Puljong (köögivilja)
0.25 tl Must pipar
1 tl Sool
1 tl Tüümian
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl Harilik pune
2 spl Tomatipasta
JUUSTUKASTE
2 spl Õli
3 spl Jahu
5 - 6 dl Piim
200 g Sulatatud juust
0.5 tl Sool
0.25 tl Valge pipar
LISAKS
9 tk Lasanjeplaadid
1 dl Riivjuust (peale)
Valmistusviis
Kuumuta praekastrulis õli ja sega selles hakitud sibulat ning pilvikuid. Puista sisse nisujahu ja lisa tasapisi köögiviljapuljong. Maitsesta segu ning lase umbes 10 minutit küpseda. Kuumuta juustukastme õli ja sega sellesse jahu. Lisa tasapisi piim. Kui segu on ühtlustunud, pane lusikaga juurde sulatatud juust. Sega kaste ühtlaseks ning maitsesta. Kalla võitatud ahjuvormi kõigepealt juustukastet, lao peale kiht eelnevalt keedetud lasanjeplaate (plaadid ei tohi sattuda üksteise peale). Määri plaatidele pilvikukastet, siis jälle juustukastet ja uued plaadid. Kõige peale määri juustukastme ülejääk ning raputa peale riivitud juust. Küpseta rooga 200°C juures praeahjus umbes tund aega.
 

KOMMENTAARID

Gerda 24.jaan 2012 11:20
Täitsa hea tuli, kuid soola võib vast veidi vähem panna.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes