Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Maasikatort

See on tõeline suvetort. täidisel on hea sidruni maitse.
Retsept
portsjonile
PÕHI:
3 muna
1 1/2 dl suhkrut
1/4 dl sooja vett
3 dl nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS JA KAUNISTUS:
3 muna
1 1/4 dl suhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 apelsini riivitud koor
1 tl kartulijahu
75 g võid
2 dl vahukoort
ca 3/4 l maasikaid
Valmistusviis
Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lõpupoole lisa vahustades juurde soe vesi. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa see ettevaatlikult sõeludes pidevalt segades taignale juurde. Vala taigen võitud ja riivsaiaga üle puistatud u 27 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 30 min 200 kraadi juures, kuni kook on küps. Täidiseks vahusta munad, suhkur, sidruni koor ja mahl, apelsinikoor ja kartulijahu kuumakindlas nõus. Las sel nõrgal tulel pidevalt vahustades keema minna, kuni segu pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa tükikestena või. Lase kreemil jahtuda. Vahusta koor ja kalla juurde jahtunud kreem. Jaga kook kolmeks kettaks. Purusta suurem osa maasikatest, aga jäta kõige ilusamad kaunistamiseks. Vajaduse korral lisa moosile veidi suhkrut. Jaga see kahele põhjale ja määri ka pool kreemist moosi peale. Aseta kolm põhja üksteise peale ja määri ülejäänud krem tordile ja servadele. Kaunista maasikatega.

Märksõnad

estamaasikatort

KOMMENTAARID

Cappy 03.aug 2010 13:49
Tort tuli ülimalt hea :) Kuna tegin esimest korda elus mitmekihilist torti, pabistasin pisut, kuid tegelikult polnud põhjust. Ainus apsakas oli see, et pealmine kiht sai pisut paks, ning polnud korralikult läbi imbunud isegi järgmisel hommikul. Aga sellegi poolest oli järgmiseks hommikuks vaid 2 tükki alles. Seega soovitan soojalt! Torti kaunistasin veel lisaks riivitud apelsini koorega, mis andis ka ilu juurde :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga