Küpsetised

Valelasanje

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: paprika
Sama toitu võid teha ka kartuliviiludega. Selleks lõika kartulitest 1 cm viilud, keeda need soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit poolpehmeks ning kasuta makaronide asemel. Hea on see toit ka baklazhaanidega. Lisandiks salat omal valikul.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
4-5 dl makarone
vett ja soola
Valge kaste:
2 sl margariini
4 sl nisujahu
u 5 dl piima
150g sulatatud juustu
soola
Hakklihakaste:
300 g hakkliha
1-2 purki purustatud tomateid
1 sl margariini
1 sl nisujahu
1 hakitud sibul
u 2 dl puljongit
Valmistusõpetus:
1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees ja pane nõrguma.
2. Valge kastme jaoks lase piim keema, lisa sellesse eelnevalt lahustatud jahu ning keeda 5 minutit, seejärel pane keevasse segusse sulatatud juustu tükikesed. ( Võid teha ka klassikalisel moel: lase pannil või kuumaks, lisa jahu, keeda seda veidi kuumas võis ning siis lisa piim). Sega piima seni, kuni juust sulanud. Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa margariin.
3. Hakklihakastme tarvis pruunista hakkliha, sibul ja jahu. Lisa puljong, purustatud tomatid ja maitseained. Keeda tasasel tulel u 10 minutit.
4. Võita ahjuvorm, kuhu alumiseks kihiks paned hakklihakastme, selle peale makaronid, valge kastme, makaronid, hakklihakastme jne. Pealmiseks kihiks peab jääma valge kaste.
5. Kata vorm fooliumiga ja lase ahjus 200º C juures 1 tund küpseda. Enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et pind pruunistuks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Roxy89 09.juuni 2010 17:46
Jap..leian ka, et toit tuleb väga maitsev ning võib kindel olla, et pere jääb õhtusöögiga rahule :)
pipratera 04.dets 2004 14:39
peab ytlema, et vaga hea toit ja vaga lihtne valmistada!soovitan koigile!!
jutita 30.aug 2004 11:30
olen seda retsepti aegajalt kasutanud ja pean ütlema et väga hea tuleb, tasub proovida
1