Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Valelasanje

Küpsetised

Valelasanje

paprika erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Sama toitu võid teha ka kartuliviiludega. Selleks lõika kartulitest 1 cm viilud, keeda need soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit poolpehmeks ning kasuta makaronide asemel. Hea on see toit ka baklazhaanidega. Lisandiks salat omal valikul.

üle 60 min

4-5 dl makaronevett ja soolaValge kaste:2 sl margariini4 sl nisujahuu 5 dl piima150g sulatatud juustusoolaHakklihakaste:300 g hakkliha1-2 purki purustatud tomateid1 sl margariini1 sl nisujahu1 hakitud sibulu 2 dl puljongit Valmistusõpetus:1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees ja pane nõrguma.2. Valge kastme jaoks lase piim keema, lisa sellesse eelnevalt lahustatud jahu ning keeda 5 minutit, seejärel pane keevasse segusse sulatatud juustu tükikesed. ( Võid teha ka klassikalisel moel: lase pannil või kuumaks, lisa jahu, keeda seda veidi kuumas võis ning siis lisa piim). Sega piima seni, kuni juust sulanud. Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa margariin.3. Hakklihakastme tarvis pruunista hakkliha, sibul ja jahu. Lisa puljong, purustatud tomatid ja maitseained. Keeda tasasel tulel u 10 minutit.4. Võita ahjuvorm, kuhu alumiseks kihiks paned hakklihakastme, selle peale makaronid, valge kastme, makaronid, hakklihakastme jne. Pealmiseks kihiks peab jääma valge kaste.5. Kata vorm fooliumiga ja lase ahjus 200º C juures 1 tund küpseda. Enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et pind pruunistuks.

Märksõnad

valelasanjepaprika

KOMMENTAARID

Roxy89 09.juuni 2010 17:46
Jap..leian ka, et toit tuleb väga maitsev ning võib kindel olla, et pere jääb õhtusöögiga rahule :)
pipratera 04.dets 2004 14:39
peab ytlema, et vaga hea toit ja vaga lihtne valmistada!soovitan koigile!!
jutita 30.aug 2004 11:30
olen seda retsepti aegajalt kasutanud ja pean ütlema et väga hea tuleb, tasub proovida
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga