Küpsetised

Ahjukabatšokk

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome
Ahjukabatšokk šampinjonidega valges kastmes.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Kabatšokid pesta ja kuivatada ning lõigata pikuti umbes 1 cm paksusteks ketasteks. Kettad praadida kergelt õlis, maitsestada soola, valge pipra ja estragoniga. Ahjuvorm vooderdada ühe või kahe kihi kabatšokiketastega. Sibul hakkida, praadida õlis pehmeks, juurde lisada purustatud küüslauk. Tükeldatud šampinjonid praadida. Sibul ja šampinjonid segada, lisada juust ja rohkesti peterselli. Sibula-šampinjonimass laotada kabatšokkidele. Valmistada valge kaste. Või sulatada paksupõhjalises nõus, lisada jahu ja pruunistada mõni hetk. Lisada soojendatud piim peene joana ja segada hoolega, et kaste põhja ei kõrbeks. Keeta mõni minut pidevalt segades. Maitsestada soola, musta pipra ja muskaadiga. Pott tõsta tulelt, kastmele lisada riivitud parmesani juustu ja sulatada kastmesse. Kaste kallata vormi, peale riputada veel natuke riivjuustu. Siiamaani võib roa ette valmistada juba eelmisel päeval. Vormi küpsetada 30 minutit 225°C juures ahjus, küpsemise lõppjärgus katta fooilumiga. Rooga võib valmistada ka mozzarella juustuga. Sel juhul kastmesse parmesani juustu ei lisata. Rooga võib pakkuda nii eelroaks kui õhtueineks saia ja veiniga. Eelroaks võib vormi valmistada kuumakindlates kausikestes, igale sööjale eraldi. Kui toitu pakkuda praena, valmistada topeltkogus valget kastet ja varuda üks keskmine kabatšokk inimese kohta. Rooga võib varieerida, lisades šampinjonidele singi-, keele- või kanatükke.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ults40 06.aug 2006 16:14
olen sel aastal väga palju kabatsokki söönud ja purki teinud.Väga hea super.Kellel võimalust proovige järgi.
1