Küpsetised

Kodukits ahjujuurikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: maril
Ahjupraad marineeritud kitsekintsust
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1 kodukitse kints
1 kg kartuleid
3 porgandit
2 tervet küüslauku
Marinaad:
2 dl sojakastet
2 dl päevalilleõli
poole sidruni mahl
2 sl balsamiveiniäädikat
3 küüslauguküünt
1 sl kuivatatud rosmariini
1 sl kuivatatud majoraani
1 tl sinepit
2 sl mustsõstramoosi
soola
pipart
Valmistusõpetus:
1. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, päevalilleõli, sidrunimahl ja palsamiveiniäädikas. Lisa purustatud küüslauguküüned, sinep, moos, kuivatatud maitsetaimed ja veidi soola ning pipart.
2. Jäta kints terveks või poolita soovi korral. Kata marinaadiga ja pane külmkappi 1-2 tunniks.
3. Koori ja lõika kartulid sektoriteks, porgandid kangideks.
Küüslaugud eralda kooritud küünteks.
3. Soojenda ahi 200°C-ni.
4. Määri ahjupann õliga, lao sinna soola ja vähekese pipraga maitsestatud kartulid, porgandid ja küüslauguküüned. Keskele aseta marinaadist välja tõstetud liha. Liha peale tõsta marinaadist mõned mustad sõstrad.
5. Küpseta 175-200°C juures 1 tund.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maril 06.veeb 2009 12:57
selles retseptis kasutatud kints oli vaatamata retsepti ulukite alajaotuses paiknemisest pärit mitte mets-, vaid kodukitselt, mis kipub tõesti olema kasukane. Seepärast ka küllalt tugev marinaad. Kaalikat ma retseptis üldse ei kasutanud, see vast liiga spetsiifiline. Samas sobiks pastinaak vahelduseks. Mets-
kitse ma ei hoiagi kunagi marinaadis, mulle meeldib tema "metsa" maitse.
telekokk 15.nov 2008 14:19
tegin. minu jaoks liiga keskaegne maitse. st just see, mis tuleb kaalikast ja porgandist. kaste muidugi natuke päästis. meeldis see, et kitsel mõnikord lausa äärmusesse kalduv kasukamaitse oli selles söögis ok. st tasakaalus - tunda oli, aga meeldivalt.
1