Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kodukits ahjujuurikatega

Küpsetised

Kodukits ahjujuurikatega

maril erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Ahjupraad marineeritud kitsekintsust

üle 60 min

1 kodukitse kints1 kg kartuleid3 porgandit2 tervet küüslaukuMarinaad:2 dl sojakastet2 dl päevalilleõlipoole sidruni mahl2 sl balsamiveiniäädikat3 küüslauguküünt1 sl kuivatatud rosmariini1 sl kuivatatud majoraani1 tl sinepit2 sl mustsõstramoosisoolapipart Valmistusõpetus:1. Valmista marinaad: sega omavahel sojakaste, päevalilleõli, sidrunimahl ja palsamiveiniäädikas. Lisa purustatud küüslauguküüned, sinep, moos, kuivatatud maitsetaimed ja veidi soola ning pipart.2. Jäta kints terveks või poolita soovi korral. Kata marinaadiga ja pane külmkappi 1-2 tunniks.3. Koori ja lõika kartulid sektoriteks, porgandid kangideks.Küüslaugud eralda kooritud küünteks.3. Soojenda ahi 200°C-ni.4. Määri ahjupann õliga, lao sinna soola ja vähekese pipraga maitsestatud kartulid, porgandid ja küüslauguküüned. Keskele aseta marinaadist välja tõstetud liha. Liha peale tõsta marinaadist mõned mustad sõstrad.5. Küpseta 175-200°C juures 1 tund.

KOMMENTAARID

maril 06.veeb 2009 12:57
selles retseptis kasutatud kints oli vaatamata retsepti ulukite alajaotuses paiknemisest pärit mitte mets-, vaid kodukitselt, mis kipub tõesti olema kasukane. Seepärast ka küllalt tugev marinaad. Kaalikat ma retseptis üldse ei kasutanud, see vast liiga spetsiifiline. Samas sobiks pastinaak vahelduseks. Mets-
kitse ma ei hoiagi kunagi marinaadis, mulle meeldib tema "metsa" maitse.
telekokk 15.nov 2008 14:19
tegin. minu jaoks liiga keskaegne maitse. st just see, mis tuleb kaalikast ja porgandist. kaste muidugi natuke päästis. meeldis see, et kitsel mõnikord lausa äärmusesse kalduv kasukamaitse oli selles söögis ok. st tasakaalus - tunda oli, aga meeldivalt.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes