Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartulivorm kivipuravikega

Küpsetised

Kartulivorm kivipuravikega

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Ahjus küpsetatud kartulipüreevorm kivipuravikega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
0.75 dl kuivatatud kivipuravikud
0.5 sl peeneks hakitud petersell
1.5 tk kartulid
0.5 sl või
0.5 sl jahu
0.25 dl piim
1 tk kanamuna
riivjuust
sool
Must pipar
riivsai
taimeõli
Kivipuravikud panna mõneks tunniks ligunema. Pärast nõrutamist hakkida seened peeneks. Praadida veidi aega taimeõlis, maitsestada soola ja musta pipraga, peale riputada rohkesti värsket hakitud peterselli. Kartulitest valmistada püree ning lisada praetud kivipuravikud. Segada sulatatud või, jahu, piim, munakollased. Saadud mass lisada kartulipüreele. Lisada maitseained. Viimaks segada juurde vahule löödud munavalged. Segu kallata ettevaatlikult ahjupotti, mis on võitatud ja riivsaiaga üle puistatud. Peale puistata riivjuustu, seejärel küpsetada ahjupotis kaant peale panemata umbes 50 minutit 175°C juures. Küpsetamise lõppstaadiumis võib vajaduse korral poti katta.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes