Küpsetised

Pikkpoiss seentega

Keskmine hinne: 1.72 Allikas: Targu talita.
Ümmarguses vormis küpsetatud seene-hakklihakook kastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hakklihale lisada sool ja segada. Panna juurde hakitud sibul, maitseained ja muna. Segada ühtlaseks massiks. Lisada vähehaaval piim ning seejärel jahu. Viimasena lisada hakitud seened ja segada mass ühtlaseks. Hakkmassil lasta toidukilega kaetult külmkapis ligi pool tundi seista. Seejärel panna umbes 24 cm läbimõõduga õliga määritud pirukavormi, puistata peale riivsaia ja küpsetada 200°C juures 75 minutit. Kastme valmistamiseks lisada praeleemele toorjuust. Kuumutada kaste pidevalt segades aeglasel tulel keemiseni (kuni juust on sulanud). Lisada kastmepaksendaja ja kuumutada kastet tasasel tulel pidevalt segades umbes 1 minut. Maitsestada soovikohaselt. Võib keeta ka heleda kastme kastmepaksendajat kasutamata. Sel juhul tuleb lisada toorjuust kastme keetmise lõpus. Pikkpoiss serveerida koos kastme, keedetud kartulite ja küpsetatud tomatitega. Pikkpoiss on maitsev ka külmalt kas võileivakatte või suupistena hommikulaual.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maiks 20.okt 2016 11:21
Tegin vaid pika poisi ja oli väga maitsev. Kasutasin kukeseeni ja peale raputasin riivleiba. Meie peres maitses kõigile väga.
1