Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Üleküpsetatud baklažaan

Küpsetised

Üleküpsetatud baklažaan

Parimad kodused toidud.
PrindiSoovita sõbrale
Tomati ja juustukastmega üleküpsetatud baklažaan.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g Baklažaan
0.5 tk Sibul
õli või margariin praadimiseks
0.125 purki purustatud tomatid
0.25 dl vesi
0.25 tk kana- või aedviljapuljongikuubik
0.25 ml Must pipar
0.125 tl Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl pune või majoraan
0.125 tl Tüümian
1 dl *piim
1 sl nisujahu
0.5 dl riivjuust
0.125 tl sool
0.125 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
peale riivjuustu
Lõika baklažaanid sentimeetripaksusteks viiludeks ja kooritud sibulad rõngasteks. Pruunista baklažaaniviilud kergelt mõlemalt poolt teflonpannil kuumas rasvas ja pane laia ahjuvormi. Lisa pannile rasva ning sega seal sibularõngaid, kuni need omandavad veidi värvi. Pane juurde vesi, tomatid, puljongikuubik ja maitseained. Keeda ja jälgi, et puljongikuubik täielikult lahustuks. Vala segu vormi baklažaanidele. Mõõda potti üleküpsetamiskastme ained ja lase puukahvliga segades keema. Vala kaste vormi ja raputa peale riivjuustu. Küpseta rooga 200°C juures ahju keskosas 35-40 minutit. Paku juurde rohelist salatit. Üleküpsetatud baklažaanid sobivad ka küpsetatud või grillitud liha ja broileri juurde.

KOMMENTAARID

San 08.sept 2007 21:23
Väga maitsev asi tuli välja selle retsepti järgi. Ma muidugi panin ainult pipart ja basiilikut maitseaineks, muskaatpähklit ka ei olnud, aga tulemus oli ikka hirmus maitsev. Ohtra õli kasutamise järel sibula praadimisel ning koos juustukattega sai see toit muidugi hästi rasvane, aga väga-väga hea, nagu restoranitoit kohe :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool