Küpsetised

Üleküpsetatud baklažaan

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Parimad kodused toidud.
Tomati ja juustukastmega üleküpsetatud baklažaan.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika baklažaanid sentimeetripaksusteks viiludeks ja kooritud sibulad rõngasteks. Pruunista baklažaaniviilud kergelt mõlemalt poolt teflonpannil kuumas rasvas ja pane laia ahjuvormi. Lisa pannile rasva ning sega seal sibularõngaid, kuni need omandavad veidi värvi. Pane juurde vesi, tomatid, puljongikuubik ja maitseained. Keeda ja jälgi, et puljongikuubik täielikult lahustuks. Vala segu vormi baklažaanidele. Mõõda potti üleküpsetamiskastme ained ja lase puukahvliga segades keema. Vala kaste vormi ja raputa peale riivjuustu. Küpseta rooga 200°C juures ahju keskosas 35-40 minutit. Paku juurde rohelist salatit. Üleküpsetatud baklažaanid sobivad ka küpsetatud või grillitud liha ja broileri juurde.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
San 08.sept 2007 21:23
Väga maitsev asi tuli välja selle retsepti järgi. Ma muidugi panin ainult pipart ja basiilikut maitseaineks, muskaatpähklit ka ei olnud, aga tulemus oli ikka hirmus maitsev. Ohtra õli kasutamise järel sibula praadimisel ning koos juustukattega sai see toit muidugi hästi rasvane, aga väga-väga hea, nagu restoranitoit kohe :)
1