Küpsetised

Itaalia leivavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Suur kokaraamat.
Itaalia leivavorm baklazhaani, oliivide ja Parmesani juustuga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Lõika kuueteraleib väikesteks kuubikuteks.
Koori ja pressi küüslaugud.
Kuumuta pannil umbes kolmandik õlist ja rösti selles küüslauku ja leivakuubikuid umbes 5 minutit.
Vala peale tomatimahl ja jäta umbes 15 minutiks hauduma.
Pese ja lõika põiki neljaks baklazhaanid.
Riputa lõikepinnale soola ja lao kihiti lamedasse vormi.
Tõsta peale raskus ja jäta umbes 30 minutiks seisma.
Seejärel pigista viljalihast välja liigne vedelik, tupsuta viilud kuivaks ja lõika kuubikuteks.
Kuumuta pannil suurem osa järelejäänud õlist ja pruunista selles baklazhaanitükikesi umbes 10 minutit.
Lõika neljaks oliivid, sega baklazhaanide, tomatimahlas leotatud leiva, munakollaste ja Parmesani juustuga.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega saadud massi hulka.
Tõsta segu rasvainega määritud vormi ja puista üle leivapuru ning järelejäänud õliga.
Küpseta leivavormi eelsoojendatud praeahjus 200°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures umbes 50 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kanakene 08.sept 2011 16:46
arvesta 4-le portsjonile ümber, siis asi veidi paraneb.
mm 08.sept 2011 16:26
imelikud kogused - 62,5 g?!? 0,63 dl ?!?
1