Küpsetised

Kapsa-hakklihavorm I

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: paprika
Serveerida maitserohelisega ülepuistatult, lisandiks keedetud kartulid ning värske salat.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1 keskmine kapsapea
300 ga hakkliha
2 dl keedetud riisi või karahelbeid
1 sibul
õli
2 muna
100 g peekonit
4 sl hapukoort
soola
pipart
Valmistusõpetus:
1. Soolaga maitsestatud vees keeta kapsapea peaaegu pehmeks. ( Võib keeta ka suuremateks tükkideks lõigatud kapsa )
2. Hakklihasse segada peeneks hakitud sibul, keedetud riis või kaerahelbed, sool, pipar ja hapukoor.
3. Määrida ahjuvorm õliga, panna selle põhja üks kiht kapsalehti, mis on eelnevalt sõelal nõrutatud ( või sõelal nõrutatud kapsatükid).
4. Kapsale asetada kiht hakklihasegu jne. Pealmiseks kihiks peab jääma kapsas.
5. Lüüa muna lahti, segada sinna hapukoort ning valada toidule.
6. Vorm puistata üle riivsaiaga ning katta õhukeste peekoniviiludega.
7. Küpsetada 200 kr praeahjus, kuni peekon on krõbe ning toit küps.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
1katrin 23.nov 2005 13:35
väga maitsev ja huvitav,eriti,et sees oli riis.Aitäh!
1