Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Koorene köögiviljavorm

Küpsetised

Koorene köögiviljavorm

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud koorekastmes köögiviljad jäävad imemaitsvad. Kuna nende pehmekshautamine võtab aega mitu tundi, küpseta vormiroog poolvalmis eelmisel õhtul. Enne serveerimist puista üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 30 minutit.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Porgand
500 g Kaalikas
200 g Seller
2 tk Sibul
0.5 sl sool
2 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
4 dl vahukoor
1 sl nisujahu
300 g riivjuust
Koori köögiviljad ja lõika imeõhukesteks viiludeks. Sega omavahel sool, pipar ja tüümian. Vala koor potti, lisa jahu ning kuumuta segades nii, et ei jääks tükke. Lisa 2/3 riivjuustust ja sega, kuni juust on sulanud. Lao tükeldatud köögiviljad kihiti kaheliitrisesse (kui kogus on mõeldud kuuele inimesele) võiga määritud ahjuvormi. Riputa kihtide vahele maitseainesegu ja vala peale juustukastet. Puista peale ülejäänud 1/3 riivjuustust. Kata vorm fooliumi või kaanega. Küpseta 175°C juures praeahjus 2 tundi. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, et pind pruunistuks.

KOMMENTAARID

tiiaj 31.juuli 2011 09:36
panin ka kartuleid ja mul on sel aastal aeduba ,kaun on pikemkui 50cm ja hästi peenike väga hea supp
nipitiri 06.aug 2010 14:19
Jätsin välja selleri ja lisasin rohelisi ube. Rooga kiitis ka kaasa, kes suhtus skeptiliselt sellesse, et puudu on nii liha kui kartul.
Marie emme 21.okt 2008 13:23
Lisasin ka paar kartulid ning söök sai nii nämma....et kojutulnud mehele enam ei jäänudki.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga