Küpsetised

Lasanje I

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: erakogu Autor: merilin
Maitsev vormiroog.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
200-300 g kõvemat riivjuustu (Eesti Juustu)
Peale raputamiseks Parmisani juustu
Lasanjeplaate
Hakklihasegu:
400 g hakkliha
400 g purustatud tomateid ürtidega (nt. oregano+basiilik)
1 sl tomatipastat
150 g shampinjone
1 suurema porru valge osa
1 punane paprika
marineeritud küüslauku
sojakastet
Tabascot mõni tilk
punet
basiilikut
musta pipart
(soovi korral hakkiliha maitseainet)
Kaste:
0.5 l piima
2 sl margariini
1 sl jahu
jahvatatud muskaatpähklit
Valmistusõpetus:
Hakkilha praadida paprika, porru, seente ja maitseainetega läbi, hautada purustatud tomatiga ja panna oma järge ootama. (Maitsestada tugevamalt kui harilikult, sest pastatooted imevad maitsed enda sisse.)
Kuumutada kastmepoti põhjas margariin ja lisada jahu, kuumutada natuke intensiivselt segades, lisada piim ja muskaatpähkel, keeta segades paar minutit. Jätta oma järge ootama.
Laduda kandilisse vormi vaheldumisi hakklihasegu, riivjuust, lasanjeplaadid. Iga kihi vahele kallata kaset, muidu ta pärast ei imendu ühtlaselt. Alumiseks kihiks jääb hakkliha ja ülemiseks riivjuust. Kõige peale panna Parmisani laastusid (võib ka peenelt riivida).
Küpsetada 200-225 kraadi juures, kuni enamik kastmest on imendunud (u 45 min)
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
soolapähkel 28.märts 2009 18:14
Unustasin hinnata
soolapähkel 28.märts 2009 18:13
Proovisin ära. Mulle ja mu perele väga meeldis.
Alistra 25.okt 2007 18:15
Väga hea ja maitsev:) soovitan kõigile .
Hiiutar 10.dets 2005 13:33
Olen lisanud valgele kastmele veel sõrmede vahel purustatud rohelist pipart. Purustatud tomateid võib ka ise vastavalt maitsele maitsestada. Kuigi jah, basiilik on lausa kohustuslik ;) Sain oma lasanjeretsepti ühe lasanjepaki pealt. Seni on tulnud suurepärane - kõik on kiitnud. Minu meelest saab lasanje veel parem kui lasta tal peale valmimist veidi seista. Alguses söömiseks niikuinii liiga kuum ja siis tõmbuvad kastmed veel paremini pasta sisse.
pipskin 10.dets 2005 12:25
ma oletan, et tomatipasta läheb hakklihasegu sisse, jah?
merilin 29.nov 2005 16:00
On ju kirjas, et kõige alumine kiht on hakkliha ja pealmine on juust - millest segadus? Ja kastet võib tõesti puudu tulla, kui hakklihasegu on kuivemapoolne ja kihte kokku ei viitsi suruda - siis peaks kastet varuga tegema.
kiks 29.nov 2005 14:28
Mina ei saa aru, kas õige alumine kiht on hhakklihaga ?
karueva 16.dets 2004 18:09
Sai ära proovitud ja tuli päris hea. Ainult piimakastet tegin juurde, sest jäi nagu väheks. Soovitaks peale hakkliha praadimist rasvaine ära nõrutada, et ei jääks rasvane. Oleneb muidugi ka hakklihast.
merilin 16.dets 2004 14:39
Mina segan pidevalt vispliga või lusikaga, algul jahu kuumas võis, pärast vähehaaval piima lisades ka kogu aeg, ikka selsamal põhjusel, et tükke ei jääks. Ja piima panen ikka natuke korraga, segan ühtlaseks ja siis jälle natuke.
lehmiine 16.dets 2004 11:57
Aga miks minul alati valge kaste tükiliseks jääb? Sulatan või ära, lisan jahu, kuumutan veidi ja siis vaikselt piima peale, aga jahu jääb ikka tükkidena. Mis valesti teen?
s6branna 14.dets 2004 14:57
Ma teen seda kui koolitöö-
d!!!!!!!!!!Ai-
täh!!!!!!!!!
emmanuelle 14.dets 2004 14:56
merilin: sama eesmärk oli ka minul, pakkuda oma varianti, sojakastet lasanje valmistamisel pole ka ise kasutanud, püstita-
tud teema oli-kuidas valmistada lasanjet- ei tahtnud ka mina itaalia kööki ümber muuta nagu järeldati asjatundja poolt. sorry , sind ma solvata küll ei tahtnud, küll aga sain ise haiget tolles arutelus.
Pisike=) 13.dets 2004 20:12
lasanje on hea. ja retsept on hästi koostatud.
turbo durachell 12.dets 2004 21:34
väga hea ja variante oń mitmeid mida vahele panna... näiteks võib hakklihale lisada seeni-saab väga hea ise teen seda umbes korra kuus ja kogu pere sööb väga hea meelega:)
merilin 08.dets 2004 21:11
Emmanuellele: kui sa nüüd uuesti selle teema lõpuni loed, siis saad aru, miks ja kuidas. Ma ju ise ka osalesin selles arutelus. http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=1344 Algupärases
Itaalia lasanjeretseptis on sojakastme asemel harilik sool ja Tabasco (minu meelest USA päritolu toode) asemel tavaline must pipar. Aga minu eesmärk polegi pakkuda algupärast retsepti, vaid selle variatsiooni, mis on isiklikuks lemmikuks saanud. :).
emmanuelle 08.dets 2004 19:35
huvitav , ka selles retseptis on 1 komponendiks sojakaste , aga minu poolt täna pakutud retsept sama sojakastega tekitas sellise poleemika nagu oleks mürki pakkunud toidutare menüüsse nii arvasid vähemalt asjatundjad. kuidas siis on tegelikult kas sojakstmega või ilma ?????
atsiii 08.dets 2004 15:54
Mina olen lasanjeplaatide asemel kasutanud keedetud väikseid salatimakarone. Muu tegevus on köik sama.Tulemus on sama hea.
merilin 29.nov 2004 14:32
Ma pole meelega juustu kastme sisse pannud, nagu paki peal ka õpetab, sest kastet kulub iga kord pisut erineval hulgal ja on kahju kui järgi jääb. Kui natuke juustu panna iga kihi vahele, siis teeb see lõppkokkuvõttes sama välja. :)
jaaniuss 29.nov 2004 14:13
Mulle meeldib lasanje väga ja teen seda vähemalt korra kuus aga mina panen 2/3 riiv juustu valgesse kastmesse ja 1/3 riputan kõige lõpuks vormiroa peale.Seente asemel olen kasutanud porgandit.
1