Küpsetised

Õunarullid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: merilin
Pärmitainast kaneelisaiakesed õuntega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Taigen:
4.5 dl nisujahu
0.5 väikest pärmi (25 g)
4 sl suhrut
1 tl vaniljesuhkrut
noaotsaga soola
50 g margariini
1 muna
65 ml piima
Täidis:
4 keskmist õuna
0.5 tl kaneeli
1 tl sidrunikoort
1 sl sidrunimahla
(10 ml brändit või konjakit)
Valmistusõpetus:
Segada kuivalt jahu + pärm + 0.5 sl suhkrut + vaniljesuhkur + sool. Sulata margariin ja klopi lahti muna. Lisa jahtunud margariin + muna + piim jahumassile ja sega ühtlaseks. Kui jahu ei saanud piisavalt, võib seda juurde panna, aga tainas ei tohi väga tihe tulla. Lasta soojas 30 min. kerkida
Puhasta õunad ja lõika pisikesteks kuubikutaks (ca 0.5x0.5 cm), hauta kaneeli, sidrunikoore, sidrunimahla (ja alkoholiga) pehmeks.
Sõtku taigen alla, rulli ristkülikuks, laota õunamass taignale ja keera pikemat külge pidi rulli. Lõika rull viiludeks (nagu kaneelisiadegi puhul). Aseta viilud küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja lase 20 min kerkida.
Määri pealt piimaga ja küpseta 20 min 200 kraadi juures
Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merilin 09.dets 2004 12:58
Ei ole küll täheldanud, et peaks. Kui siis täidise sisse soovi korral vast võiks panna.
lili3 08.dets 2004 18:55
kas suhkrut rohkem ei peaks olema?
hermesetas 30.nov 2004 23:51
tundub ahvatlev ja üldsegi mitte keeruline. Teen proovi.
-Yllekas5- 29.nov 2004 23:36
See on vist küll üks hea asi. Proovin kindlasti.
merilin 26.nov 2004 15:22
tegemisõpetuses on arvestatud 0.5 paki kuivpärmiga, kui kasutada tavalist pärmi (25 g), siis tuleks see ikka vedelikuga segada :)
1