Küpsetised

Lihtne keeks

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: erakogu Autor: merilin
Jahtununa võib peale sõeluda tuhksuhkrut. Hea nii kuumalt piimaga, kui külmalt tee/kohviga.
I VARIANT
1. Klopi munad suhkruga vahtu, lisa jahu ja sulatatud-jahutatud margariin.
2. Küpseta keeksivormis 200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni keeks on kuldkollane ja seest küps.

II VARIANT
1. Vahusta või või margariin suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval lahtiklopitud munakollased ja vahsuta iga kord segu uuesti vahtu.
2. Lisa tainasse läbi sõela soolaga segatud nisujahu. Viimasena sega hulka vahustatud munavalged. Nüüd sega tainast vaid õrnalt ning vala see või ja mannaga (riivsaiaga) ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 200 kraadi juures 40 kuni 45 minutit. Proovi keeksi küpsust tiku abil.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Keeks 17.märts 2017 19:40
Liiga munane.
Kadri 06.nov 2016 16:39
Kusjuures, soola ma ei kasutagi, läheb ilma. Ja väga hea saab.
Kadri 28.veeb 2016 22:56
Mina panen sellele siiski pool lusikat küpsetuspulbrit igaks juhuks juurde. Tulemus on aga nii hea, et mu kolleegid esialgu ei uskunud, et see ise tehtud on :) Väga maitsev, saab lisada ka veel sidrunikoort või vanilje ekstrakti, väga hea jääb igatahes :)
margus 30.jaan 2015 12:13
Tegin esimese variandi järgi ja õnnestus hästi. Küpsetuspulb-
rit ei kasutanud. Munad(-
toasoojad) ja suhkru lõin korralikult vahtu. Peale jahu ja sulavõi lisamist vahustasin jälle korralikult. Korralik vahustamine ongi vist õnnestunud kerkimise saladus. Ahju soojendasin ette, pöördõhu ventilaatorit ei kasutanud. Kütseta-
sin muffini vorm-pannil kallates iga ava pooltäis. Mul vist ahju temperatuurinäidik valetab, sest 200 kraadiga olid keeksmuffinid 20 minuti pärast päris pruunid. Vähendasin temperatuuri 50 kraadi võrra ja lasin veel 10 minutit küpseda.
Siiri Kirikal 27.jaan 2014 07:20
Soola võiks panna nii 0.25 tl.
algaja küpsetaja 26.jaan 2014 22:01
palju soola? tänud:)
eww 07.okt 2013 17:38
See ei tulnud väga hea ;/
Siiri Kirikal 17.sept 2013 17:00
See on üks vana hea retsept, kus küpsetuspulbrit ei kasutata. See-eest tuleb munad ja suhkur omavahel väga hästi ära vahustada. Lisan siia ka teise tehnoloogia, mille järgi saab samuti head klassikalist keeksi valmistada.
tegin ära 15.sept 2013 14:07
Kas küpsetuspulbrit ei peaks panema?
Rita 08.apr 2013 12:23
mina tegin 4munaga ja lisasin 1,5 tl küpsetuspulbrit ja pool taigent tegin kakaoga, munavalge klopis eraldi kausis kõvaks vahuks, kerkis hästi ja sai tõsiselt maitsev,
henry 07.dets 2012 16:01
maitsev!
hh 20.nov 2012 12:57
hea tuli ;)
sr 20.nov 2012 11:45
ootab ahjus:)
:( 19.nov 2012 23:03
ei tulnud üldse hea...
kaja 16.nov 2012 12:27
Lihtne keeks...hmm,proovime teha siis!
Olend 09.nov 2012 18:03
Üks viga mida tehakse, on lusikas vastu kausiserva taignast puhtaks lüüa. Sellega on kogu vahustamine asjatu olnud ja ei kerki.
keeksike 02.nov 2012 15:05
Varsti hakkan küpsetama.Vaatan mis välja tuleb.:)
Alisa 18.okt 2012 12:54
Väga hea tuli! Teen kindlasti veel! :)
Hindaja 22.sept 2012 11:14
seest nagu oleks tyhi
Super 22.aug 2012 19:30
Väga hea tuli:) Tegin keeksivormiga ja sain selle keeksi 8 lõigata. ja tükid olid umbes 1,5-2 cm paksud.
pole 01.märts 2012 14:19
brauni: pane tainast kõrvale ca. 2 spl. jahu ning sega kõrvalepandud jahu esmalt rosinatega ning seejärel lisa jahused rosinad tainasse. See peaks ära hoidma täidise põhja vajumise. Ja muidugi tuleb ka munad ikka väga tugevaks vahuks vahustada, võimsama miksriga nii 10-15 min.
brauni 29.veeb 2012 21:36
Olen seda korduvalt teinud, maitse on alati väga hea,aga kui tahan lisada täidiseid(rosinad,?o-
kolaaditükid,kuivata-
tud ananassi- ja papaiatükid),on tulemuseks alati see, et lisandid on põhjas, mitte kaunilt kõikjal, olen proovinud neid segada taigna sisse ja raputada peale,tulemus on alati sama.Kas oskab keegi nõu anda, mida ma valesti teen?
www 25.veeb 2012 18:01
mul tuli jälle selline tuim ja kõva ei tea kas oli jahu palju
???? 04.veeb 2012 17:51
Miks see ära vajus????????
jejeje 04.veeb 2012 17:39
Mina panin kohupiima ja küpsetuspulbrit,aga ikka jäi seest tooreks