Küpsetised

Pidusai II

Keskmine hinne: 3.75 Allikas: Eesti köök.
Kaneelitäidisega pidusai.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Taina valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks, lisa leige piim, toasoe muna, ülejäänud suhkur ja kardemon. Sõtku vaheldumisi hulka jahu ja pehmet võid. Lase ühtlaseks sõtkutud tainal 30 minutit rätiku all kerkida. Tõsta tainas jahuga üleraputatud lauale ja rulli 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri sellele pintsliga sulatatud või ning raputa üle kaneeli-suhkruseguga. Keera tainas rulli pikemast servast alates. Lõika rullist terava noaga 5 cm paksused jupid ja tõsta need, lõikepind üleval, pehme võiga määritud (soovitatavalt lahtikäivasse) koogivormi. Jäta kerkimisruumi servast 1 cm ja üksikute tükkide vahele 2 cm. Lase veel 30 minutit kerkida, pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit ehk kuni sai on hästi kerkinud ja pind pruunistunud. Sellest tainakogusest saad 2 väiksemat või ühe suure pidusaia, mille võid ahjuplaadile väikestest rullidest kokku laduda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tammekad 10.aug 2010 21:24
ai see oli super hea! Sain sellest terve suure ahjuplaadi täie ja see haihtus vähem kui tunniga sealt.. Mina sulatasin aga või ning segasin selle suhkru-kaneeliga ning määrisin siis taignale..
Tõnn1 22.juuli 2007 19:15
mait-
sevvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
1