Küpsetised

Burgundia porrupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pitsad ja lahtised pirukad.
Porrupirukas peekoniga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistada pärmitainas ja tõsta sooja kohta kerkima. Porrudel eemaldada lahtiste lehtede osa. Allesjäänud porruvarred tuleb hoolsalt voolava vee all pesta. Porru tükeldada sentimeetripaksusteks rõngasteks. Või lasta paksupõhjalisel pannil kuumaks, tõsta porru pannile, lisada sool ja pipar ning tasasel tulel kaane all pehmeks hautada. Porru ei tohi pruunistuda. Lase hautisel veidi jahtuda. Suitsupeekon lõigata kitsasteks ribadeks ja tulisel pannil kiiresti pruunistada. 25 cm läbimõõduga pirukavorm võida rasvainega. Kerkinud tainas rullida õhukeseks, katta sellega vormi põhi ja vormida tainast ka serv. Hautatud porru tõsta vormi ja praetud singiribad peale laotada. Munad lahti kloppida, segada koorega. Maitsestada segu soola ja riivitud muskaatpähkliga ning vormi valada. Tainaservad pintseldada üle munaseguga. Küpsetada pirukat 200°C juures ahjus umbes 40 minutit, kuni muna on hüübinud ja pirukaservad kenasti kuldpruuniks küpsenud.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
laine49 18.okt 2005 09:24
selle piruka proovin ära.
1