Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Ürdimaitseline sealiharull

Küpsetised

Ürdimaitseline sealiharull

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sealiha küpseb kõige paremini mahlaseks niiskes kuumuses; maitsesegu lisab niihästi välist atraktiivsust kui parandab maitset.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg sea kaelakarbonaad
1 suur peotäis siledad petersellilehed
värske või kuivatatud basiilik
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
2 tl sool
0.5 tl purustatud must pipar
Lõika toored ürdid tükikesteks ning haki küüslauk võimalikult peeneks. Sega maitseained ja õli ühtlaseks seguks. Tee lihasse pikisuunas sügav lõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale kaks kolmandikku maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ning kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga. Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175°C juures 1,5-2 tundi. Liha küpsust võid proovida otse läbi koti pika bambusest varda või kokteilitikuga. Liha on küps, kui väljavoolav vedelik on läbipaistev ja hele. Võta liha kotist välja ning mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad oleks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata. Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.

KOMMENTAARID

säutsmoonik 20.jaan 2008 17:00
Liha küpsemise ajal ei ole soovitav seda torkida, et vältida lihamahlade väljavoolamist. Fooliumisse ka ei mähkinud, piisab kui pruunistamiseks kott pealt lahti lõigata ja lihamahlade liikumise peatamiseks piisab, kui katta liha 15 minutiks kausi või millega iganes :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes