Küpsetised

Ürdimaitseline sealiharull

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Sealiha küpseb kõige paremini mahlaseks niiskes kuumuses; maitsesegu lisab niihästi välist atraktiivsust kui parandab maitset.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika toored ürdid tükikesteks ning haki küüslauk võimalikult peeneks. Sega maitseained ja õli ühtlaseks seguks. Tee lihasse pikisuunas sügav lõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale kaks kolmandikku maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ning kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga. Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175°C juures 1,5-2 tundi. Liha küpsust võid proovida otse läbi koti pika bambusest varda või kokteilitikuga. Liha on küps, kui väljavoolav vedelik on läbipaistev ja hele. Võta liha kotist välja ning mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad oleks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata. Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
säutsmoonik 20.jaan 2008 17:00
Liha küpsemise ajal ei ole soovitav seda torkida, et vältida lihamahlade väljavoolamist. Fooliumisse ka ei mähkinud, piisab kui pruunistamiseks kott pealt lahti lõigata ja lihamahlade liikumise peatamiseks piisab, kui katta liha 15 minutiks kausi või millega iganes :)
1