Küpsetised

Lambaviiul

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Ahjus küpsetatud terve lambakints köögiviljadega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Purusta küüslauk, haki basiilik ja tüümian. Pane uhmrisse ning lisa õli, soola ja pipart, hõõru kõik pastaks. Tee liha sisse 2-3 cm sügavused lõiked ning täida need maitseseguga. Hõõru ülejäänud segu lihale. Lase ahjutemperatuuril tõusta 225°C-ni ning pane liha restiga ahjuplaadi kohale. Samal ajal kui liha küpseb, koori kartulid ja porgandid. Esimesed poolita, teised tükelda. Lõika õunad sektoriteks ja puhasta seemnetest, haki pune. Vähenda kuumus 150°C-le ning pane kartulid-porgandid ahjuplaadile (kuhu on tilkunud rasva). Lisa soola-pipart ja soovi korral oliivõli, veini ja punet. Kui liha ja köögiviljad on küpsenud 45 minutit, lisa õunad ning küpseta veel 15 minutit. Kui liha on valmis (sisetemperatuur on 60-65°C), keera see fooliumisse ja jäta veerand tunniks toatemperatuurile "tõmbama". Serveeri koos köögiviljadega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa