Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lambaviiul

Küpsetised

Lambaviiul

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud terve lambakints köögiviljadega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk terve lamba tagaosa ehk lamba tagakints
JÄME SOOL
5 küünt Küüslauk
värske tüümian
Basiilik (värske)
oliivõli
purustatud must pipar
1 kg *kartulid
4 tk Õun
5 tk Porgand
värske pune
2 dl punane vein
oliivõli
sool
Must pipar
Purusta küüslauk, haki basiilik ja tüümian. Pane uhmrisse ning lisa õli, soola ja pipart, hõõru kõik pastaks. Tee liha sisse 2-3 cm sügavused lõiked ning täida need maitseseguga. Hõõru ülejäänud segu lihale. Lase ahjutemperatuuril tõusta 225°C-ni ning pane liha restiga ahjuplaadi kohale. Samal ajal kui liha küpseb, koori kartulid ja porgandid. Esimesed poolita, teised tükelda. Lõika õunad sektoriteks ja puhasta seemnetest, haki pune. Vähenda kuumus 150°C-le ning pane kartulid-porgandid ahjuplaadile (kuhu on tilkunud rasva). Lisa soola-pipart ja soovi korral oliivõli, veini ja punet. Kui liha ja köögiviljad on küpsenud 45 minutit, lisa õunad ning küpseta veel 15 minutit. Kui liha on valmis (sisetemperatuur on 60-65°C), keera see fooliumisse ja jäta veerand tunniks toatemperatuurile "tõmbama". Serveeri koos köögiviljadega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

Märksõnad

lambaviiul

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga