Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lambaviiul

Küpsetised

Lambaviiul

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud terve lambakints köögiviljadega.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk terve lamba tagaosa ehk lamba tagakints
JÄME SOOL
5 küünt Küüslauk
värske tüümian
Basiilik (värske)
oliivõli
purustatud must pipar
1 kg *kartulid
4 tk Õun
5 tk Porgand
värske pune
2 dl punane vein
oliivõli
sool
Must pipar
Purusta küüslauk, haki basiilik ja tüümian. Pane uhmrisse ning lisa õli, soola ja pipart, hõõru kõik pastaks. Tee liha sisse 2-3 cm sügavused lõiked ning täida need maitseseguga. Hõõru ülejäänud segu lihale. Lase ahjutemperatuuril tõusta 225°C-ni ning pane liha restiga ahjuplaadi kohale. Samal ajal kui liha küpseb, koori kartulid ja porgandid. Esimesed poolita, teised tükelda. Lõika õunad sektoriteks ja puhasta seemnetest, haki pune. Vähenda kuumus 150°C-le ning pane kartulid-porgandid ahjuplaadile (kuhu on tilkunud rasva). Lisa soola-pipart ja soovi korral oliivõli, veini ja punet. Kui liha ja köögiviljad on küpsenud 45 minutit, lisa õunad ning küpseta veel 15 minutit. Kui liha on valmis (sisetemperatuur on 60-65°C), keera see fooliumisse ja jäta veerand tunniks toatemperatuurile "tõmbama". Serveeri koos köögiviljadega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

Märksõnad

lambaviiul

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes