Küpsetised

Metsseapraad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Metsseapraad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega kokku marinaadiained ja kalla lihale, lase vähemalt paar tundi maitsestuda (kui sa ei kasutanud lihapehmendajat, siis 2-3 päeva). Marinaadile ära soola lisa, sest see kuivatab liha. Küpseta praetükki ahjus 230°C juures 15 minutit. Alanda temperatuur 150°C-ni ning küpseta veel umbes 3 tundi, kuni liha on pehme. Praeleemest saad maitsva kastme, kui lisad sellele sama palju (1:1) rõõska koort, kuumutad keemiseni ja maitsestad soolaga.
Serveeri ahjukartulite ning pohla- ja seenesalatiga.
Retsept on mõeldud kümnele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 11.dets 2013 09:24
See marinaad on siin nii tummine, et kui see lihale määrida, imbub see enamuses enne küpsetamist juba ilusti lihasse ära. Mis üle jääb, selle ma sokutaks ka ikka koos lihaga ahju :), et liha mahlasem ning kaste maitserikkam saaks.
siil 10.dets 2013 17:15
Kas kypsetama peaks koos marinaadiga, näiteks ahjupotis v kallata enne marinaad ära?
Teet 03.jaan 2013 19:08
Tegin ära. Viimasel päeval tunnike enne ahjulükkamist võiks soola ka panna. Ning järgmine kord panen mingit chillipipart vms ka juurde, siis saab tõsiselt hea asja. Seekord oli ka mahlane, maitsev ja pehme, liha libises kintsuküljest lahti. Tegin noore metsseapõrsa kintsust
siirikirikal 19.märts 2012 08:58
ants: see on väga ebaõnnestunud sõna tõesti, aga tegemist on metsloomalihast ja -kontidest kokkukeedetud ja eriti kontsentreeritud puljongiga. Sellise nimetuse neid tihendatud puljongeid ka müüakse.
ants 18.märts 2012 21:58
mis on metsloomafond?
Kataz 05.apr 2009 11:13
väga hea ja maitsev...natukene magus,aga see ongi hea ;))
uduke 30.dets 2008 10:53
Oli marinaadis mäletamist mööda 3-4 päeva. Sai väga hea ja pehme.
1