Küpsetised

Mustika-kodujuustupirukas

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 rooga
Kerge kodujuustupirukas on tervislik ja mitte eriti magus.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa muna ja jahu-soola segu ning pane pooleks tunniks külmikusse. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Klopi munad lahti, lisa suhkur, vanillsuhkur, koor, piim, jahu ja kodujuust. Kata tainas marjadega ja vala üle kodujuustuseguga. Küpseta 200°C juures ahjus 40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maarja 19.juuli 2015 10:37
Olen seda kooki väga palju teinud, kasutades erinevaid marju. Suurepärane kook! Maitseb nii hästi, eriti kui on külmkapis ilusti maha jahtunud!
annyi 25.veeb 2013 21:30
Tegin külmutatud marjadega ja ehk sellepärast jäi koogi väljanägemine kohutav, marjadest sulas palju mahla välja ja fotoga, mis siin retsepti juures on, küll sarnasust ponud :) Ka ahjus oli 30 min kauem. Maitsel polnud lõpuks vigagi ja sellele koogipõhjale võib mitmeid erinevaid kooke teha. Esialgu arvasin ka, et jääbki keskelt vedelaks aga lõpuks ikka küpses läbi :)
karmliin 30.juuli 2012 19:51
Tegin seda täna. Mustikate asemel olid mustsõstrad, kodujuustu asendasin riccotta kohupiimaga ja piima asemel panin ka kohvikoort, so kokku siis 2 dl. Põhjas asendasin osa nisujahust täisteranisujahuga ja seda sai vast 1 dl rohkem. Aga põhi tuli mure ja mõnus, täidis küpses kenasti ära ja üks ütlemata hea ja mõnus pirukas sai.
kats 30.juuli 2012 12:46
Olen selle põhja retsepti järgi teinud erinevaid marjakooke, aga kunagi pole tainas vedel jäänud, just parasjagu kõiki aineid.Valmis taina lükkan laual kätega laiali ja ühtlase põhja saamiseks rullin kergelt üle.Muredama põhja saamiseks panen alati paarikümneks minutiks külmkappi.Kui põhjale jahu rohkem panna, jääb see kuiv ja kõva.Üldjuhul küpsetan põhja 10min.ette, enne kui kohupiima lisan.
Aleksandra 29.juuli 2012 22:04
tahtsin lisada väikse nipi :) et tainas ei oleks kleepuv, tuleb seda vormi panna kinnastes (sellised ühekordseks kasutamiseks nagu pea värvimiseks). see lihtsustab ja kiirendab tööd.samuti ei ole nii väga vajalik külmkappi panna!
Aleksandra 29.juuli 2012 22:01
Väga hea kook. alguses tundus, et täidis on liiga vedel, kuid natuke seistes peale ahjust väljavõtmist läks tahkeks. no nii maitsev. 5 ainuke asi, et ma ei pannud piima, vaid 200 ml kohvikoort.
Hindaja 27.juuli 2012 18:54
Tegin ja teen täna veel. Minu kommentaar on kaks tükki tagasi, kook läks ahju ja välja tuli mõnus. Sisu on kuumana vedel muidugi, sest tegu on ju kohupiimaga põhimõtteliselt. Ära jahtudes on alles õige värk ;) Maitsev ja nõuti täna veel :)
Liina 27.juuli 2012 18:18
Tegin täpselt õpetuse järgi - no vedel mis vedel! Maitse muidu väga hea. Peab proovima ilma piimata näiteks, see sisu oli ikka kapitaalselt vedel.
kiara 26.juuli 2012 23:15
Tegin täpselt õpetuse järgi, ahjus küpses kook kandilises klaasvormis 45 min. Superhea ja väga ilus!
Kats 25.juuli 2012 18:44
Kook ahjus. Tegin suurema vormiga, seega põhja panin asju rohkem ja täidisesse panin lisaks kodujuustule kohupiimapastat. Suhkrut panin küll kõvasti vähem, mulle tundus selline kogus liiast. Nüüd ootan põnevusega! :)
tyuts 23.juuli 2012 11:09
Mina muutsin natuke retsepti. Kodujuustu asendasin kohupiimaga ja kohvikoore vahukoorega (kuna need olid kodus olemas) ning piima jätsin üldse ära (kartuses, et jääb vedelaks). Välja tuli super! teen teinekordki. Järgmine kord proovin lisada ka natuke piima.
kats 12.veeb 2012 13:13
Mega hea kook ikka. Ma ei ole veel suutnud leida veel kooki, mis rahuldaks mu peret sama hästi (tahaks midagi muud proovida, aga väga ei lasta). Igatahes põhja eelküpsetama ei pea, siis tuleb ka selline ühtlane üleminek põhja ja segu vahel, mis on väga mõnus.
epppossul 04.veeb 2010 14:12
Väga maitsev pirukas. Mul tekkis aga selline küsimust kas põhja tuleks eelküpsetada või mitte. Seekord küpsetasin enne ka aga ei tea kas selleks üldse vajadust oli. Oskab äkki keegi soovitusi jagada?
lauretnsius 31.aug 2009 15:25
mega hea kook,tegin täpselt õpetuse järgi ja kõik tuli ilusti välja:) soovitan kõigile!
Joanna 05.juuni 2009 00:03
Tõesti väga väga maitsev...hoitsin umbes 20 min kauem ja põhja tegin topelt kogusega:D...
Krissu345 24.apr 2009 11:57
Kaks korda teinud. Esimene kord oli imehea, teine kord suutsin ära kõrvetada, ei kujuta ette, mis valesti läks, kõik sai samamoodi tehtud.
Ann 02.okt 2008 19:06
Kook tuli jube hea. Hoidsin umbes 15 min kauem ahjus.
katjusha 03.aug 2005 05:27
Ahjaa... alumise taigna sisse tuleb ka rohkem jahu panna,sest muidu ei saa sormede kyljest lahti ;)
katjusha 03.aug 2005 03:12
Mega hea! Arvasin,et see kodujuustu tainas oli liiga vedel, panin jahu juurde, aga ega poleks vaja olnud - oleks tahkeks lainud niisamagi! Soovitan soojalt!
1