Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Veski Mati kringel

Küpsetised

Veski Mati kringel

Toidutare Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Veski Mati kringel rosinatega.
500 g Veski Mati eriti head nisujahu
100 g võid
11 g Veski Mati kuivpärmi
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
¼ tl kardemoni
1 muna
3 dl vett
150 g rosinaid
3/4 tl kaneeli

1. Sõelu jahu kaussi, lisa pärm, sool, kardemon, 0,75 dl suhkrut, muna ja vesi. Sega kõik omavahel, lisa 50 g pehmet võid ja rosinad. Sega kuni tainas tuleb kausi küljest lahti. Kata kauss ja lase kerkida, kuni taina maht on paisunud kahekordseks.
2. Rulli tainas lauale laiali, määri pealt ülejäänud võiga ja riputa tainale ülejäänud suhkur, mis segatud kaneeliga. Keera rulli, lõika tainas kolmeks ribaks ja põimi need palmikuks.
3. Aseta kringel küpsetuspaberiga pannile, määri pealt munaga ning lase kerkida räti all 0,5 tundi.
4. Küpseta 200-220 kraadi juures 0,5 tundi kuni pind on kuldkollane ning tikuga katsudes jääb tikk puhtaks. Pärast ahjust välja võtmist lase räti all jahtuda.

KOMMENTAARID

tõnis 25.märts 2012 16:40
väka hea oli
tõnis 25.märts 2012 16:40
väka hea oli
Ines 12.sept 2010 05:50
See on tõesti super kringel, aga kes kardemoni ei pannud, võiks seda siiski järgmine kord panna- annab jumaliku maitsenüansi, ning rosinate kõrvale või asemele kõlbavad ükskõik millised kuivatatud puuviljad, mis kokkajale maitse järele on. Ja loomulikult, suhkruga ei maksa koonerdada ega ka ?okolaadiga katteks... Nämma!
Koogiküps 11.aug 2010 22:04
Tegin ka seda kringlit aga suhkrut peaks lisama natuke rohkem kui retseptis öeldud, saab maitsvam, jäi natuke maitsetuks, oleks tahtnud magusamat.
kringel 24.märts 2010 12:32
ülihea tuli, peale ahjust võtmist panin veel sokolaadikreemi ka peale ja hommikoks oli kõik otsas:D:Y
suslikas 11.märts 2010 20:13
väga super kringel tuli, kõik kiitsid:) kui mul tavaliselt pärmitaigen ei kerki, siis siin seda muret ei olnud:) ja see lõhn, mis ahjust tuleb...mm.....mm.:P
CAca 22.veeb 2010 09:15
mul tuli kringel väga kõva:S enda arvates llisasin koostisosi ikka nii nagu tarvis:(
Sulev 10.jaan 2010 20:13
Kui retseptis kasutatakse 1 muna, mis pannakse kohe algul taignasse, siis millise munaga määritakse kringlit pealt enne ahju minekut räti alla kerkima panemist? Miski ei klapi! Palun, kas keegi, kellel voli, teeks selle retsepti korda!
Kohvihoolik 29.dets 2009 21:37
Jätsin kardemoni välja. Lisasin kringli vahele veel pähkleid ja panin suhkrut ning kaneeli oma suva järgi. Peale tegin suhkrust, kakaost ja võist veel mõnusa glasuuri.
Latika 29.okt 2009 14:12
Kas keegi oskab öelda kui palju sellisest etteantud retseptist kringlit saab st kui suur on kringel?:)
anrico21 19.juuni 2009 15:52
kiringel on tegemisel isegi head lõhna on tunda hmm
Jaalika 09.apr 2009 13:48
ma täna kindlasti teen, määrin kringli pealt sokolaadiga(sokohoo-
lik:))homme sõidan emale külla ja viin neile ka
saarlane14 19.märts 2009 10:38
väga maitsev kringel tuli,nüüd veel järgmisel päeval on ta ikka pehme ja hea!paremat kringli retsepti ei tea:)soovitan!
saarlane14 18.märts 2009 13:00
kringel praegu tegmisel,loodan et tuleb hea:)
Anzelika100 27.märts 2008 10:34
ma tegin ka seda kringlit ema sünnipäevaks ja see söödi 10 minutiga ära :Väga hea!
jansu35 11.jaan 2008 14:14
tegin seda kringlit .. väga maitsev
carolin 10.nov 2006 12:47
väga maitsev kringel tuli
helekrat 16.veeb 2006 12:23
mina tegin sellest taignast kaneelirulle (vee asemel panin piima, kardemoni ei pannud) ja väga head tulid:)
marrukiisu 21.dets 2005 13:16
ma arvan et see on yli namma, proovin seda jouludex teha!!!!!!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes