Küpsetised

Kartulimoussaka

Keskmine hinne: 3.55 Allikas: 100 suppi, paja- ja vormirooga.
Moussaka on maailmakuulus lasanjetaoline kihiline kreeka vormiroog hakklihast ja baklažaanist. Siit leiad selle lihtsama versiooni kartuliga. Varu veidi aega ja kannatust, sest tuleb valmistada kaks kastet. Tulemus on väga maitsev ja seda rooga peaks jätkuma perele kaheks päevaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pruunista hakkliha kuumas õlis. Lisa tükeldatud sibul ja küüslauguküüned, kuumuta veel mõni minut. Maitsesta segu ja lisa purustatud tomatid. Lase podiseda tasasel tulel 10-15 minutit. Samal ajal valmista teises potis juustukaste. Lisa kuuma piima hulka pidevalt segades ja väikeste tükkidena sulatatud juust. Lase jahtuda ning klopi hulka muna. Koori kartulid ja lõika 0,5 cm paksusteks viiludeks. Pane viieks minutiks soolaga maitsestatud vette keema või prae pannil õlis. Lao pooled nõrutatud kartulitest rasvainega määritud suurema ahjuvormi põhja. Kata hakklihakastme ja ülejäänud kartuliviiludega. Vala üle juustukastmega. Küpseta 200°C juures praeahjus 30 minutit. Puista üle riivjuustuga ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri toorsalatiga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
neiu383 14.märts 2012 23:18
Pesuehtne lasanje, ainult et kartuliga:) Aga hea! Võtan menüüsse.
ikka 123 04.veeb 2011 19:32
Ainuke viga oli, et pärast roa ahju panekut oli kraanikausis 2 musta potti ja yks must pann... Muidu oli valmistamise kohapealt suht lollikindel :) ja tulemus natuke teistmoodi kartulivormiroog positiivses võtmes :)
lalalla 30.nov 2010 17:37
Vaatame proovime alles:D Tulin tagasi on jah päris hea
hatycat 01.aug 2009 19:55
V2ga hea on t6esti, teen seda regulaarselt :)
H 29.okt 2008 11:46
tõesti väga maitsev. panin hakkliha ja kartuli kihtide vahele veel aedube ja tomati rattaid. no viib keele alla :) natuke mökerdamist ja toit missugune. :P
paprika 03.aug 2005 11:34
Äärmiselt maitsev toit, kuid minu perele 2-ks päevaks küll ei jagu :( Meenutab mõnes mõttes lasanjet, olen vahel kartulite asemel kasutanud baklažaane nii, nagu õiges moussakas peaks kasutama.
1