Küpsetised

Lasanje III

Keskmine hinne: 2.87 Allikas: 100 rooga
Võrratu Itaalia vormiroog, mille valmistamiseks tuleb keeta kaks erinevat kastet. Tulemuseks on aga toitev pastaroog, mida sobib pakkuda ka külalistele.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel ja lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale vala juustukaste ja raputa peale riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merit 24.apr 2013 15:47
Mul on praegu ahjus. Peekoni ja tomatipasta jätsin panemata, aga muidu tegin nii nagu siin kirjas. Välja näeb küll hea, loodan et maitseb sama hästi :)
Kristi 15.veeb 2013 11:36
Kiidan retsepti, esimest korda tegin ja väga maitsev sai:)
Birgit 24.jaan 2013 20:44
Eriti maitsev jääb, kui kasutada lepasuitsu juustu ;)
Insener 23.dets 2012 13:14
Mitmeid kordi seda teinud ja üks pere lemmiktoite. Peekoni asemel võib panna rohkem hakkliha, piima hulka võib lisada vahukoort, seened-porgandid sobivad ka. Naine-lapsed läksid koeraga metsa jalutama jättes mulle köögis vabad käed ja teavad et tagasi tulles on midagi ülihead :)
siirikirikal 18.juuni 2012 09:09
laura: lasanjeplaate ei pea ette keetma, kuna tomati-hakklihakaste on juba suhteliselt mahlane ning selle vedelikust piisab täiesti.
laura 17.juuni 2012 11:41
kas peab lasanjuplaadid enne keetma või pakiist lihtsalt võtan ja panen kihiti.
siilike 21.mai 2012 14:07
Väga hea ja maitsev. Mina panin tomati-hakkliha hautisesse ka seeneviilud ja porgandirattad. Ülihea oli. Ja kui juustukastme jaoks ressursse pole või tahad natuke väherammusamalt läbi saada, siis võib juustukastme asemele vormi lihtsalt piima valada, et ta ahjus päris ära ei kuivaks.
Trinsu 18.veeb 2012 20:00
Mmm.. superhea lasanje. Esimest korda tegin ja tõesti väga hea! :)
Triin 25.sept 2011 12:59
praegu panin just ahju ;p see hakklihakaste tuli eriti maitsev, ei pannud küll peekonit sisse, aga ootan tulemust pikisilmi :)
kapuuts 24.sept 2011 16:59
mulle ja mu naisele väga meeldis...
soolaja 05.juuli 2011 16:38
aitäh. näib, et minu vorm on tõesti suurem ja seetõttu tuli ka kastet puudu. aga muidu tuli hästi välja ja rahvas kiitis :)
siirikirikal 13.juuni 2011 08:41
Kuna ahjuvormide suurused ja kõrgused on erinevad, siis kulub tavaliselt ühe vormi tarvis 9-12 lasanjeplaati (retseptis oli ilmselt mõeldud, et osta tulkes 1 pakk plaate). Kui 3 plaati kõrvuti panna, saab sellest 3- 4 kihti. Sellisele kogusele on siin ka kastet arvestatud.
soolaja 10.juuni 2011 13:02
ma hea meelega laseks retsepti korrigeerida. kui suure paki lasanjeplaatide peale on retsept mõeldud? 500 grammisest jäi esimesel korral kõvasti üle. mis mõõdus vormile on retsept mõeldud? loen, et mõnedel jäi kastmeid üle. mul tuli pigem puudu. kui pole ligikaudsedki vormi mõõtu antud, on väga raske planeerida, kui varem teinud pole.
Marko 18.apr 2011 19:48
Sain ka just valmis, tegin topelt koguses. Väga maitsev :)
minaloll 31.märts 2011 18:44
panin vahele veel päikesekuivatatud tomateid, maailma parim asi!
helen 26.nov 2010 14:24
keele viis alla.mahlane ja toitev.
Kadri 23.okt 2010 19:17
Kuulge, mitu kihti te ühte lasanjeplaatide kihti panete, et terve pakk plaate ära läheb? Ma sain ühest pakist (500g) kolm korda teha. Aga samas natuke on tunne ka, et võiks rohkem plaate olla. Kas siis võib neid rohkem üksteise peale laduda? Muidu super hea retsept!
Gleissy 18.mai 2010 14:11
Väga kaloririkas värk:S kõik see peekon, jahu, või pluss hakklihast nirisev rasv ja kuhi juustu! aga noh, maitsev oli küll :)
kismuumi 16.veeb 2010 17:41
tegime ka täna ja väga hea on. Valge kaste ei lähe tükki siis kui lusika asemel seda vispliga segada.
trinsa 03.okt 2009 16:49
Maitseb ülihästi :) Peekoni asemel lisasin ka mina hakkliha (kokku umbes 500 gr) ja küüslauku panin 3 küünt. Juustukastet sai liiga palju, üritasin sellest enamuse ikkagi ära kasutada ja tänu sellele jäi lasanje natuke vedel (ei püsinud koos eriti hästi). Järgmine kord teen kastet umbes 700 ml-st piimast. Muidu aga igati väärt retsept, soovitan!
porschegirl 10.aug 2009 15:28
Ma olen seda teinud päris mitu korda, peekoni asemel olen aga lihtsalt rohkem hakkliha pannud ja SUPER HEA on alati välja tulnud. Täna teen ka seda lasanjet jälle.
Mammu 23.juuni 2009 16:47
Olen 2 korda teinud , mõlemal korral on tulnud hästi vedel ja esimesel korral jäi valget kastet hästipalju järele , teisel korral panin piima palju vähem ja siis ei jäänud kastet järgi. Hakkliha ja juustu olen ka rohkem pannud , siis parem :P . Igathes hästi maitsev retsept . :Y
mariseke 17 25.märts 2009 22:50
Parim lasanje, mida olen teinud/saanud. Muskaatpähkel paneb i- le täpi! Mina panin 500 grammi hakkliha ja peekoni jätsin ära.
tsiribiribinnn 04.märts 2009 16:38
proovin teha tõotab head:A:S:S:S:S:S:S
effy85 24.jaan 2009 19:14
Väga hea tuli. Panin rohkem hakkliha ja muskaatpähklit kahjuks ei saanud. Aga sellegipoolest väga hea.
12