Küpsetised

Tallekarree rosmariini ja punase veini leemes pipramarjaglasuuriga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Andrus Laaniste
Kogus: 2 portsjonit
Pane tallekarree eelmisel õhtul õli-ürdisegusse ja lase üleöö maitsestuda. Prae pannil ja aseta hetkeks ahju.
Valmista punase veini kaste. Selleks pruunista loomakonte ahjus. Siis keeda kontidest, maitseköögiviljadest ja -ürtidest tugev tume puljong ja kurna. Lisa sama palju punast veini ja keeda kahe kolmandiku võrra kokku. Maitsesta soola, mee, pipra ja kastmetega. Vajadusel lisa hapet. Lisa rosmariini, keeda veel veidike ja kurna ürdid välja (rosmariiniga ei tasu üle pingutada, muidu saab toit liiga tugevamaitseline!).
Karamelliseeri sibulalohud ja küüslauguküüned suhkruga, lisa või ja prae veidi. Seejärel lisa kirsstomatid. Prae kõrvitsakuubikuid võis, sega sibula-tomatisegusse ja maitsesta pipramarjaglasuuriga. Vajadusel lisa veel soola ja laimimahla.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 23.dets 2008 11:12
Tegelikult oleks ikka päris armas, kui täpsustataks see "hetkeks ahju" osa. Et kui kuuma ahju ja kui pikk on autori hetk :) Ma ei ole küll teab mis algaja kokk, aga lambaliha puhul pean ennast siiski algajaks tunnistama. Päris raske on orienteeruda ka Harri Ilvese retseptide järgi, mis kahtlemata on asjatundlikud ja head, aga eeldavad hulgaliselt eelnevaid kogemusi.
1