Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Apelsinitort emale

Tordivõistlusel osalenud retsept
2 apelsini300 g suhkrut4 dl vett150 g jahu2 tl küpsetuspulbrit150g jahvatatud mandleid (panin 100g)2,5 sl mooniseemneid3 muna150g suhkrut4 muna1 apelsini koor ja mahl1 sidruni koor ja mahl100 g suhkrut 75 g võid Viiluta koorimata apelsinid ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda väikesel tulel kaane all 20 minutit. Jahuta. Määri 24 cm koogivorm võiga ja kata põhi 7 keedetud apelsiniviiluga. Nõruta ülejäänud apelsinid ja hoia siirup alles. Püreeri 100 g apelsiniviile 75g siirupiga. Sega jahu küpsetuspulbri, mandlite ja mooniseemnetega. Vahusta munad suhkruga (5-7 min). Lisa lusikaga segades püreeritud apelsin ning seejärel ja kuivad ained. Vala segu vormi ja küpseta 160 juures 40-50 min. Lase jahtuda, kummuta vormist välja nii, et apelsinid on pealpool. Kuni kook jahtub klopi munad segamini värskelt pressitud sidruni- ja apelsinimahlaga. Lisa suhkur, või, sidruni- ja apelsinikoor ning kuumuta vesivannis 30 minutit, laste jahtuda. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks. Määri alumine ja keskmine kiht pealtpoolt siirupiga. Jaga kreem kaheks – üks osa kanna alumisele põhjale ja teine keskmisele. Pane peale kolmas kiht ja määri siirupiga. Tõsta paariks tunniks külma, et maitsed seguneksid.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana