Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Apelsinitort emale

Tordivõistlusel osalenud retsept
2 apelsini300 g suhkrut4 dl vett150 g jahu2 tl küpsetuspulbrit150g jahvatatud mandleid (panin 100g)2,5 sl mooniseemneid3 muna150g suhkrut4 muna1 apelsini koor ja mahl1 sidruni koor ja mahl100 g suhkrut 75 g võid Viiluta koorimata apelsinid ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda väikesel tulel kaane all 20 minutit. Jahuta. Määri 24 cm koogivorm võiga ja kata põhi 7 keedetud apelsiniviiluga. Nõruta ülejäänud apelsinid ja hoia siirup alles. Püreeri 100 g apelsiniviile 75g siirupiga. Sega jahu küpsetuspulbri, mandlite ja mooniseemnetega. Vahusta munad suhkruga (5-7 min). Lisa lusikaga segades püreeritud apelsin ning seejärel ja kuivad ained. Vala segu vormi ja küpseta 160 juures 40-50 min. Lase jahtuda, kummuta vormist välja nii, et apelsinid on pealpool. Kuni kook jahtub klopi munad segamini värskelt pressitud sidruni- ja apelsinimahlaga. Lisa suhkur, või, sidruni- ja apelsinikoor ning kuumuta vesivannis 30 minutit, laste jahtuda. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks. Määri alumine ja keskmine kiht pealtpoolt siirupiga. Jaga kreem kaheks – üks osa kanna alumisele põhjale ja teine keskmisele. Pane peale kolmas kiht ja määri siirupiga. Tõsta paariks tunniks külma, et maitsed seguneksid.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes