Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Apelsinitort emale

Tordivõistlusel osalenud retsept
2 apelsini
300 g suhkrut
4 dl vett
150 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
150g jahvatatud mandleid (panin 100g)
2,5 sl mooniseemneid
3 muna
150g suhkrut
4 muna
1 apelsini koor ja mahl
1 sidruni koor ja mahl
100 g suhkrut
75 g võid
Viiluta koorimata apelsinid ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda väikesel tulel kaane all 20 minutit. Jahuta. Määri 24 cm koogivorm võiga ja kata põhi 7 keedetud apelsiniviiluga. Nõruta ülejäänud apelsinid ja hoia siirup alles. Püreeri 100 g apelsiniviile 75g siirupiga. Sega jahu küpsetuspulbri, mandlite ja mooniseemnetega. Vahusta munad suhkruga (5-7 min). Lisa lusikaga segades püreeritud apelsin ning seejärel ja kuivad ained. Vala segu vormi ja küpseta 160 juures 40-50 min. Lase jahtuda, kummuta vormist välja nii, et apelsinid on pealpool. Kuni kook jahtub klopi munad segamini värskelt pressitud sidruni- ja apelsinimahlaga. Lisa suhkur, või, sidruni- ja apelsinikoor ning kuumuta vesivannis 30 minutit, laste jahtuda. Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks. Määri alumine ja keskmine kiht pealtpoolt siirupiga. Jaga kreem kaheks – üks osa kanna alumisele põhjale ja teine keskmisele. Pane peale kolmas kiht ja määri siirupiga. Tõsta paariks tunniks külma, et maitsed seguneksid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes