Küpsetised

Kohupiima-õuna plaadipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: TT foorum - Maire Suitsu Autor: Toidutare
Purukattega kohupiima-õuna plaadipirukas
Kogus: 1 portsjon
Sega kuivad komponendid omavahel kokku, lisa sulatatud ja jahutatud margariin ja näpi või haki purutaoliseks taignaks; jaga see kaheks osaks. Pane ahi sooja 200°-le. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga nii, et kaetud on ka plaadi servad. Sega poole taigna hulka lahtikopitud muna ja kefiir, sega ühtlaseks taignaks ning kalla see ahjuplaadile. Klopi munad suhkruga lahti, lisa (soovi korral läbi sõela surutud) kohupiim ja sidrunimahl. Kui segu näib paks, lisa veidi piima või rõõska koort. Puhasta õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks, lao need ühtlase kihina taigna peale, raputa üle kaneeliga. Kalla kohupiimasegu õunte peale, selle peale kalla purutaigen. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosa 30...35 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
isuke 26.sept 2010 15:07
kui on vaja väikse vaeva ja kuluga koguseliselt palju kooki teha, siis väga ok. retsept. Tegin maale talgulistele ja kõik söödi ära. Minu enda maitse jaoks veidi liiga soodamaitseline põhi. Hapude õunte ja ehtsa võiga tuleks ilmselt parem.
piula 18.sept 2009 11:54
Kogustega natuke mängisin, mul väike ahjuplaat.. aga väga mõnus, küpses küll 45 minutit, et põhi liialt pehme ei jääks.. kindlasti teen veel :)
ev11 29.okt 2007 12:34
Väga maitsev ja hea valmistada! Suur pere lemmik.
1