Küpsetised

Alpimakaronid õunalõikudega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök 1998 Autor: Paprika
Retsept pärineb Nidwaldenist, Shveitsist. Uri kantonis valmistatakse seda toitu aga hoopis teistmoodi: ilma kartuliteta ning juurde pakutakse küpsetatud alpijuustu
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Alpimakaronid:
500 g kartuleid
200 g makarone
200 g riivjuustu
1/2 dl piima
1/2 dl koort
soola
2 sl võid
2 sibulat
1 küüslauguküüs
Õunalõigud:
1/2 sl võid
750 g õunu
1 nelk
1 1/2 dl õunaveini
1-2 sl suhkrut
Alpimakaronid:
koori ja tükelda kartulid ning lase soolaga maitsestatud vees keema.
Veidi aja pärast lisa makaronid, keeda koos kartulitega pehmeks ja kurna.
Määri ahjuvorm võiga ja lao sinna vaheldumisi makaronid-kartulid ja riivjuust.
Kuumuta piim ja koor keemiseni ning vala makaronidele.
Küpseta ahjus 120 kraadi juures, kuni pealmine juustukiht on sulanud.
Pruunista rõngasteks lõigatud sibul ja tükeldatud küüslauguküüs pannil, puista makaronidele.
Õunalõigud:
kuumuta pannil või ja hauta selles tükeldatud õunu.
Lisa mõne aja pärast nelk, õunavein ja suhkur ning hauta õunad nõrgal kuumusel pehmeks.
Serveeri koos alpimakaronidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Reetel 29.dets 2006 16:26
Mõnus ja kerge teha, aga mina lisasin natuke praetud hakkliha, kuna meie peres on liha väga tähtsal kohal toitudes.
1