Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Baklažaani-tomativorm

Küpsetised

Baklažaani-tomativorm

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Baklažaanivorm juustu ja tomatikastmega.

40-60 min

Retsept
portsjonile
75 g Baklažaan
50 g Juust
25 g Tomat
0.5 küünt Küüslauk
Basiilik (värske)
Sool
Must pipar
Tomatikaste
100 g Purustatud tomatid
0.25 tk Sibul
20 g Porgand
0.125 dl Vesi
0.5 küünt Küüslauk
Maitseürdid
Must pipar
Kristallsuhkur
Viilutage baklažaan. Praadige viilud mõlemalt poolt pannil või grillige grillil. Tükeldage sibul ja porgand ning praadige kiiresti mõlemalt poolt. Segage kokku kõik kastme komponendid ja keetke 10 minutit. Laduge kihiti ahjuvormi baklažaanid, tükeldatud värsked tomatid, tükeldatud värske basiilik (tükeldatud küüslauk), sool-pipar, tomatikaste ja juust. Riputage üle riivjuustuga. Küpsetage rooga ahjus 180°C juures umbes 20 minutit. Kastmele võite lisada ka keedetud kruupe või liha või kala. Serveerige kuumalt.

KOMMENTAARID

annemai 29.aug 2005 08:58
See ju Kreeka moussaka
sikupill 26.aug 2005 16:41
Väga hea toit, eriti kui lisada veel natuke kartulit ja suitsuliha siis ongi soolane toit valmis. Soovitan kõigile soojalt!
Efu 22.aug 2005 11:17
Praktiliselt sama retsept on "100 suppi ja pajarooga" raamatus nime all Kreeka vormiroog. Seal on lisaks ülaltoodule: kihtide vahele raputa riivjuustu ja feta juustu kuubikuid-tükikesi. Aga roog viib keele alla.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga