Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Lasanje IV

Küpsetised

Lasanje IV

Kodukiri.
PrindiSoovita sõbrale
Lasanje on üks vanimaid Itaalia toite, mida väljaspool Bolognat valmistatakse bešamellkastmega, algupärast varianti aga parmesani juustuga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
100 g lasanjeplaadid
12.5 g *või
0.25 tk Sibul
0.25 tk Porgand
0.25 tk Varsseller
37.5 g suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
50 g veisehakkliha
100 g kooritud ja purustatud tomatid
1.5 dl valge kuiv vein
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
12.5 g *parmesani v. muud kõvat juustu
12.5 g või
Sulata kastrulis või. Lisa peeneks hakitud sibul, porgand, seller ja peekon. Kuumuta 5 minutit. Lisa hakkliha ja pruunista 5 minutit. Lisa tomatid, vein ning basiilik. Hauta tasasel tulel kaane all tund aega. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi suures potis keemiseni ja keeda lasanjeplaate 4 minutit. Nõruta ja aseta küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 200°C-ni. Aseta suure võitatud ahjuvormi põhja kiht lasanjeplaate. Kata poole lihakastmega ja puista üle kolmandikuga riivjuustust. Tee nii veel üks kiht. Viimaseks kihiks pane lasanjeplaadid ja puista üle riivitud juustuga. Kata võitükikestega ning küpseta ahjus 30 minutit.

Märksõnad

ivlasanje

KOMMENTAARID

kkk 18.jaan 2012 19:04
See on üks parimaid retsepte mis ma lugenud olen, lasanje kohta!:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga