Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kannelloonid

Küpsetised

Kannelloonid

Kodukiri.
PrindiSoovita sõbrale
Hakklihatäidisega kannelloonid tomatikastmes. Kannelloonid võid valmistada nii lasanjeplaatidest kui ka poes müüdavast torukujulisest kannelloonipastast.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
lihakaste:
3 sl õli
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
100 g suitsupeekon või toorsuitsu seljafilee
500 g veisehakkliha
sool
Must pipar
200 g tomatipüree
2 dl loomalihapuljong
1 tl Basiilik (kuivatatud)
3 sl Riivsai
1 tk muna
12 tk *lasanjeplaadid
12 viilu suitsupeekon või toorsuitsu seaseljafilee
100 g riivitud juust
tomatikaste:
200 g tomatipüree
1 peotäis lehti Basiilik (värske)
2 küünt Küüslauk
1 sl oliivõli
sool
Must pipar
peale:
2 dl vahu- või toidukoor
80 g Parmesan v. muu kõva juust
Kuumuta pannil õli ja prae hakitud sibulat, küüslauku ning suitsupeekonit 5 minutit. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Maitsesta soola-pipraga. Lisa tomatipüree, puljong ja basiilik ning keeda tund aega tasasel tulel kaane all. Jahuta ja sega hulka riivsai ning muna. Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna ja tõsta küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 190°C-ni. Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel tomatipüree, hakitud basiilikulehed, küüslauguküüned, oliivõli, sool ja must pipar. Vala tomatikaste pikliku ahjuvormi põhja. Kata lasanjeplaat suitsupeekoniviilu ja riivitud juustuga. Tõsta peale hakklihatäidist ning keera tihedalt rulli. Aseta kannelloonirullid tihedalt vormi. Sega omavahel koor ja riivitud parmesani juust. Vala segu vormi ning küpseta rooga ahjus 20 minutit. Enne serveerimist lase vormis 10 minutit jahtuda. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

VINKIN 06.apr 2011 14:18
muidugi saab osta valmis rulle, aga kui on olemas pastamasin, siis on algusest lõpuni isetegemise rõõm suur:) meil lausa pereüritus kui pastat valmistame, teeme siis hulgim igatmõõtu pastasid, lastele meeldib :))
Laura 13.okt 2009 21:59
nii proovisin ära ja sain kõvasti kiita oma perelt ja külalistelt. mõned märkused: kasutasin valmis kannelloone mis igati õigustas ennast kuid siis võib vabalt välja jätta retseptist nii tavalise riivjuustu kui ka 12 peekoni viilu. Neid pole lihtsalt mitte kuhugi panna. Agara kokkajana olin need aga varunud ning lisasin juustu tomatipüree sisse mis sinna alla läks ja peekoni sinna tomatipasta peale ja siis täidetud kannelloonid. (pärast mehed sõid need viilud siis niisama ära) Kogused olid supper täpsed selles retseptis. 12 kanneloonitoru sai ideaalselt täidetud ja tavaline nn. kalavorm (ovaalne) keraamiline mahutas selle koguse kenasti. Sööjate arv: Meid on 4 täiskasvanud ja 1 laps ja mitte midagi isegi mitte natuke ei jäänud üle :)
kismet1 11.okt 2008 18:31
Miks näha vaeva lasanjeplaatidega,-
kui saab valmis kannelloonirullid osta poest ja täita hakklihaseguga.Ret-
sept on väga hea,mina proovisin ära.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes