Küpsetised

Kartulilasanje

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Vormiroog, kus lasanjeplaatide asemel on kasutatud kartuleid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika sibul ratasteks, porgand ribadeks, küüslauk haki peeneks. Kasta tomatid korraks keevasse vette, et saaksid koore eemaldada. Siis lõika tomatid väikesteks tükkideks. Kui õli on pannil kuumaks läinud, prae selles kergelt hakkliha. Lisa sibul, porgand ja küüslauk ning prae veel veidi. Lisa tomatipasta ja tükeldatud tomat ning maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta veel 5-6 minutit. Maitsesta basiilikuga ja võta pann tulelt. Kastme valmistamiseks pane piim keema. Sega vesi jahuga ühtlaseks massiks. Kui piim läheb keema, lisa pidevalt segades vee-jahusegu. Kaste peab olema pudrupaksune. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa hakitud petersell. Lõika keedetud kartul viiludeks. Määri ahjuvorm õliga. Pane ahjuvormi põhja kartuliviilud, nii et kogu põhi oleks kaetud. Pane kartulitele pool hakklihakogusest. Pane veel üks kiht kartuleid. Nüüd pane kiht kastet. Tee mitu kihti, kuid ülemiseks jäta kartulikiht. Raputa üle riivjuustuga. Kuumuta ahi 180°C-ni. Küpseta lasanjet 30-35 minutit. Serveeri värske salatiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ruti 26.okt 2012 17:41
super hea..tegin ka toorete kartulitega ja lihtsalt hoidsin kauem..mees kiitis ka :) soovitan soojalt!
keku 08.aug 2012 16:56
lasanjed on kõik head ning see ka
Zikipizike 13.nov 2011 16:38
Mina tegin 10 kartuliga, sain 3 kihti. Kaste jäi väga vedel, kuigi retseptis on öeldud, et peaks olema pudrupaksune. Hakklihakihte sain 2. Kihile, kus pidi olema ainult kaste, lisasin juustu ka lisaks. Lõpptulemus oli päris hea.
Karmen 14.veeb 2011 14:28
Aega võttis kõvasti, võib-olla seetõttu et kuigi keetsin kartuleid topeltkoguse pidin ikkagi veel juurde keetma kuna kihid ei tulnud välja, ahjus ka küpses kaua kuna mul on gaasiahi, lõpptulemus oli seda muidugi väärt, väga maitsev ja toitev ning jätkus järgmiseks päevakski. Parem teha nädalavahetusel kui aega rohkem köögis toimetada muidu läheb argipäeva õhtu ainult köögis toimetamise peale. Hea teha kui kartuleid on väga palju ja tava kartulitoidud on ära tüüdanud
runcis 01.juuni 2009 17:58
Väga maitsev, aga aega võttis ka omajagu ;)
moniika 15.märts 2009 18:50
normaalne tuli, arvasin et parem, kuigi mehele väga meeldis. Proovin järgmine kord veel ja panen rohkem juustu. Aga üldiselt täiesti ok söök. Nii ilus mul ei tulnud nagu sellel pildil :)
moniika 15.märts 2009 18:01
kartuleid läheb tunduvalt rohkem kui 8. Mul oli rohkem kui 8, aga siiski ei saanud eriti palju kihte.Lihasegu kaks kihti, aga kastet ainult üks, sest kartulid said otsa. Muidu oleks küll andnud palju kihte teha. Vorm on ahjuks ja eks paistab kuidas välja tuleb :)
allan999 11.dets 2007 23:19
kui kartuleid enne keeta ei viitsi, siis saab hakkama ka kui need hästi õhukesteks viiludeks lõigata (näiteks viiluriiviga)
syrena 04.nov 2005 12:47
Tegin järgi ja väga maitsev tuli.Eriti mees kiitis, kes suur kartuli sõber.
1