Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Tomati-kartulivorm II

Küpsetised

Tomati-kartulivorm II

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Tomati-kartulivormi serveeri koos sinepikastmega. Teraviljavalguta (gluteenivaba) roog, sobib tsöliaakiahaigetele.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
TOMATI-KARTULIVORM
500 g kartulid
250 g Tomat
100 g Sibul
10 g Küüslauk
80 g juust
2 tk Muna
300 g vahukoor
40 g või
10 g toiduõli
SINEPIKASTE
20 g või
20 g gluteenivaba jahu
250 g vesi
0.5 tk köögiviljapuljongikuubik
10 g mahe sinep (teraline)
100 g vahukoor
Sool
Valge pipar
Keetke koorega kartulid ja koorige need siis ära. Lõigake sibul ja küüslauk viiludeks ning kuumutage toiduõlis klaasjaks. Viilutage ka kartulid ja pange kihiti tomativiilude ning sibula-küüslauguseguga võitatud ahjuvormi. Igale kihile puistake veidi soola-pipart ja riivitud juustu. Kloppige munad lahti ning segage rõõsa koorega. Maitsestage soola-pipraga ja valage vormi. Küpsetage rooga ahjus 200°C juures 20-40 minutit, olenevalt vormi paksusest. Küpsemise lõpus riputage peale veidi riivjuustu. Valmis roog lõigake tükkideks. Serveerige koos sinepikastmega. Sinepikastme valmistamiseks kuumutage või ja jahu kastruli põhjas. Lisage kuum vesi ning puljongikuubik. Keetke 10-15 minutit. Lisage sinep ja rõõsk koor, kuumutage keemiseni. Maitsestage vajadusel vähese soola ja valge pipraga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

KOMMENTAARID

Kärt 19.okt 2011 20:27
Valmistasin vaid vormi, kastet mitte. Vorm tuli hea, kuid meespere tegi märkuse, et natuke liha oleks ka ikka võinud sees olla! Järgmine kord proovin singiribade või hakklihaga. Ahjaa! Sibulat paneks kah vähem!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool