Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kartuli-hakklihavorm III

Küpsetised

Kartuli-hakklihavorm III

Kartuliraamat.
PrindiSoovita sõbrale
Kartuli-hakklihavormi võib küpsetada ka nii, et hakkliha ei ole eelnevalt praetud. Sel juhul pane vormi põhja köögiviljad ja kõige peale toores hakkliha, mis on eelenevalt segatud tomatipüreega. Igaüks võib teha nii, kuidas talle kõige mugavam ja suupärasem on. Sellele vormiroale sobib kas külm või soe teravam kaste. Samas võib roa enda teha teravamaks, lisades teravaid maitseaineid.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1.25 tk Kartul
125 g Hakkliha
0.5 tk Sibul
0.5 väikest küünt Küüslauk
0.25 tk (punane) Paprika
0.125 dl tomatipüree
25 g Riivjuust
0.25 dl Piim
0.25 dl kohvikoor
1 sl õli vormi määrimiseks ja hakkliha praadimiseks
Sool
Must pipar
Hakklihamaitseaine
suhkur
Petersellilehed
Lõika kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks ning paprika ribadeks. Küüslauk haki peeneks. Pane hakkliha pannile praadima. Natukese aja pärast lisa tomatipüree ja peenestatud küüslauk. Maitsesta hakklihamaitseiane ning suhkruga. Pane õliga määritud vormi põhja kiht kartuleid ( maitsesta soola ja pipraga ), siis hakklihamass, kiht sibulat ja paprikaribad. Kõige peale pane jälle kartulikiht. Maitsesta soola-pipraga. Kalla peale piima-kooresegu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta rooga ahjus 200°C juures 20-25 minutit. Võta foolium ära, raputa roale riivjuustu ning küpseta ilma fooliumita kuni valmimiseni. Serveerimisel puista peale hakitud petersellilehti.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool