Küpsetised

Kartuli-hakklihavorm III

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kartuliraamat.
Kartuli-hakklihavormi võib küpsetada ka nii, et hakkliha ei ole eelnevalt praetud. Sel juhul pane vormi põhja köögiviljad ja kõige peale toores hakkliha, mis on eelenevalt segatud tomatipüreega. Igaüks võib teha nii, kuidas talle kõige mugavam ja suupärasem on. Sellele vormiroale sobib kas külm või soe teravam kaste. Samas võib roa enda teha teravamaks, lisades teravaid maitseaineid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Lõika kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks ning paprika ribadeks. Küüslauk haki peeneks. Pane hakkliha pannile praadima. Natukese aja pärast lisa tomatipüree ja peenestatud küüslauk. Maitsesta hakklihamaitseiane ning suhkruga. Pane õliga määritud vormi põhja kiht kartuleid ( maitsesta soola ja pipraga ), siis hakklihamass, kiht sibulat ja paprikaribad. Kõige peale pane jälle kartulikiht. Maitsesta soola-pipraga. Kalla peale piima-kooresegu. Kata vorm fooliumiga ja küpseta rooga ahjus 200°C juures 20-25 minutit. Võta foolium ära, raputa roale riivjuustu ning küpseta ilma fooliumita kuni valmimiseni. Serveerimisel puista peale hakitud petersellilehti.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa