Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Karjuse pirukas

Vahel jääb kartuliputru ühest söögikorrast üle. Järgmisel päeval on väga lihtne see ära kasutada, valmistades lihtsa vormiroa. Vt ka samm-sammulist õpetust.
Retsept
portsjonile
500 g kartuliputru
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Rullkõrvits
300 g Hakkliha
2 sl Õli
150 g Riivjuust
must pipar ( jahvatatud)
Sool
VORMI MÄÄRIMISEKS
2 sl Või
3 sl Riivsai
Alusta ahjuvormi ettevalmistamisega. Määri ahjuvorm pehme võiga ja siis riputa üle riivsaiaga.
Põhja aseta kuubistatud ja kergelt läbi praetud porgandi-sibulasegu. Maitsesta värskelt purustatud musta pipraga. Järgmisena pane peale tükeldatud suvikõrvits. Kasuta maitsestamiseks ürte (estragoni, basiilikut).
Maitsesta hakkliha ja prae kergelt läbi ning vala see köögiviljadele.
Hakkliha peale määri ühtlaselt laiali kartulipuder. Kõige peale raputa riivitud juust. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
 
 

KOMMENTAARID

Katta 30.nov 2011 16:14
Üks minu lemmik vormiroogasid! Olen teinud nii suvikõrvitsa kui ka bakla?aaniga: lõikasin selle suhteliselt õhukeseks ja praadisin selle enne kenasti pruuniks, maitsestasin soola, pipraga ja panin suvikõrvitsa asemele. Bakla?aaniga meeldis mulle isegi rohkem.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes